Opmerkingen

De zolder van de auteur van de blog 'Daniela's zolder' voor en na

De zolder van de auteur van de blog 'Daniela's zolder' voor en na

Courtesy of Daniela's Attic

"Hij was net leeg achtergelaten nadat een gezin hem 65 jaar had gehuurd. Je kunt je voorstellen hoe hij was: we vonden fluwelen behang en foto's van Joan Manuel Serrat als een jonge man op de muren van de kamers." Wie spreekt is Eva, de binnenhuisarchitect aan het hoofd van de studie Daniela's zolder. En de ruimte waarnaar hij verwijst, is zijn huis, een penthouse van 200 vierkante meter op een landgoed uit 1954 in de wijk Eixample in Barcelona, ​​waar hij iets meer dan een jaar geleden met zijn gezin verhuisde om zijn kantoor in de woonkamer te installeren en toonzaal, "om alles in dezelfde ruimte te hebben, om mijn werk te verzoenen met de hoofdpersoon in mijn studio: mijn 6-jarige dochter Daniela."

De hervorming zou niet lang duren. Ondanks dat het een huurwoning was, kon de binnenhuisarchitect ingrijpen om het aan te passen aan haar smaak en behoeften. De originele elementen, zoals de lijstwerk, de bogen en de deuren, werden maximaal gerespecteerd en met de decoratie wilde hij de open ruimtes verbeteren. "Omdat we uit een klein appartement kwamen, was mijn obsessie om vrije ruimte te bewaren en niet op te laden met meubels," legt hij uit. De inspiratie? "De Scandinavische stijl met lijnen van industrieel en midcentury, in een zeer minimalistische omgeving. "

Adverteren - Blijf lezen onder de operatiekamer Courtesy of Daniela's Attic

Eva, de binnenhuisarchitect van Daniela's Attic, laat ons haar woonkamer zien, een ruimte van 50 m2 waarin ze woont, werkt en klanten en vrienden ontvangt.

Midcentury en industrieel

Dit zijn twee van de stijlen die we in je woonkamer kunnen vinden en zoals getoond door de Eames bruiloftsfauteuil en een houten kist als bijzettafel.

Heel gedetailleerd

Elke hoek is tot op de millimeter ontworpen en verzorgd.

Kijkend naar de galerij

Verschillende planken hebben als ondersteuning gediend om een ​​reeks vellen bloot te leggen.

Goede basis

Hij speelt ook composities direct op de grond.

mix

Op Nordic geïnspireerde bladen worden gecombineerd met oude zwart-witfoto's.

Houd de essentie

De binnenhuisarchitect herstelde en respecteerde veel van de originele elementen van het huis, zoals de boog die het woongedeelte scheidt van de eetkamer.

Bel maar

De lampen werden gekozen uit verschillende modellen, maar met een vergelijkbare stijl en dezelfde kleur, waardoor coherentie tussen ruimtes en hun eigen essentie voor elk werd bereikt.

Goede verbinding

Uitzicht op de twee ruimtes.

Een tafel set

Houten tafel omringd door zwart-witte stoelen fifties.

Goede ondersteuning

Een console naast de deur fungeert als een houvast en als een hulp bij het eetgedeelte.

Showcase van prijzen

De vitrine van Ikea bevat servies en glaswerk voor de tafel.

vormen

Hierop een compositie van verschillende decoratieve objecten.

hal

Uitzicht op de gang die toegang geeft tot de woonkamer.

De lounge eerder De hal ervoor

www.elaticodedaniela.com