Opmerkingen

Huisvesting en studie aan de rand

Huisvesting en studie aan de rand

De architectuur van traditionele huizen paste niet in de ideeën van het paar architecten, gevormd door Ángela Díaz en Jaime Sánchez, voor wie de visuele communicatie van alle ruimtes in een huis een basisrichtlijn is. Daarnaast waren ze op zoek naar een huis waar ze ook hun architectuurstudio konden lokaliseren.

De meest praktische, economische en aantrekkelijke oplossing was om te bouwen een huis op het platteland, net buiten Madrid. Op deze manier bereikten ze verschillende doelstellingen tegelijkertijd: op het platteland wonen, thuis werken en het ontwerpen naar uw wens en volgens uw behoeften. Het resultaat, dat ook werd beïnvloed door de prachtige omgeving, is spectaculair: het is een kubieke en avant-garde structuur, met rechte lijnen, wat juist verrast door zijn eenvoud. Een nieuw gebouwd, ruim en licht huis dat, hoewel het blijkbaar hoge kosten lijkt, het budget van een conventioneel chalet niet overschrijdt. Dit komt mede door de keuze voor materialen, van goede kwaliteit maar zonder luxueus te zijn. De locatie van het juiste land stond voorop; Uiteindelijk besloten ze een perceel te midden van het platteland en gelegen in het noorden van Madrid.

Beide liefhebbers van design en natuur, wisten hoe ze te integreren in dezelfde ruimte door een solide huis te projecteren, maar uitgerust met enorme ramen waarmee ze voorbij de muren konden gaan. ook ze bereikten privacy voor hun tuin en hun grote zwembad rondom het gebouw van een halfhoge muur die, gezien de verhoogde ligging van het huis, hen scheidt van nieuwsgierige ogen maar niet van het landschap. Het interieur is verdeeld in twee hoogtes en een kelder - waar de studie zich bevond -, verbonden door een brede centrale trap geflankeerd door de enige muur van het huis, die dient als basis voor de slaapkamerkast en een kleine boekenkast. Dit item het was in donkergrijs geschilderd Om het nog meer te laten opvallen.

De rest van de delende elementen zijn schaars en kristal, met als doel een vloeiende communicatie tussen alle kamers te creëren; een idee dat werd versterkt zonder de passerende deuren. Wat betreft de kleuren, de wit op plafonds en muren, als een middel om het licht te verbeteren, behalve in de as van de trap die in grijs lood was geschilderd, net als de gevel. Op de begane grond is een zeer bestendig keramisch aardewerk geïnstalleerd, omdat deze ruimte in direct contact staat met de buitenkant. Op de eerste verdieping, waar de slaapkamer en de badkamer zijn, omdat er minder verkeer is, werd een compact grijs aardewerk bord geplaatst. De inrichting is gebaseerd op neutrale tinten, maar het heeft de warme toets van plantaardige vezels.

Adverteren - Blijf lezen onder Buiten het huis

Het gebouw heeft een kubusvorm met vensters op de gevel; het achterste gedeelte communiceert met het zwembad. Om het te schilderen, werd een grijs lood gekozen dat opvalt boven de groene kleur van het omliggende platteland.

Tuin met zwembad

Buiten werd een zwembad gelijk met de muur gebouwd. Het benadrukt de originele coating die is gekozen voor de vloer van dit gebied, omdat het traditionele bakstenen op de rand zijn geplaatst. De teakhouten ligstoel is van Ikea.

Hal met zolder

Uitzicht op de woonkamer, waar u de glazen zolder kunt zien waar de slaapkamer zich bevond. De woonkamer was ingericht met het essentiële meubilair. Rond een herstelde tafel werden een Ikea lederen bank en de Wassily fauteuil, ontworpen door Marcel Breuer, geplaatst. Aan de muur valt een originele compositie van Luz Ángela Lizaraso op, bestaande uit verschillende schilderijen die een verhaal vertellen. Vazen en kussens, van Habitat.

Neem de ladder

Vanwege het tekort aan scheidingswanden in het huis, werd de trapmuur gebruikt om een ​​ingebouwde kledingkast en een boekenkast te vinden.

Bestel in de lounge

In de enige scheidingswand van het huis, geschilderd in donkergrijs, waren er enkele openingen die dienen als planken. In plaats van planken werden teakhouten banken geplaatst die in Ikea werden gekocht.

Keuken met kookeiland

Het keukenwerkgedeelte is ontworpen door de eigenaars, die besloten een centraal eiland te vinden om de eetkamer visueel te scheiden. De kasten waren gemaakt van natuurlijk beukenhout.

Het kantoor

De keuken werd ontworpen om een ​​eetkamer met een capaciteit voor zes personen te omvatten. De houten tafel is van Ikea en de stoelen zijn een klassiek Jacobsen-ontwerp. De grote ramen van dit gebied zijn bekleed met lamellen van lamellen om het licht te dimmen.

Verdeler en ladder

Een van de wanden van de eerste verdieping werd vervangen door een glazen scheidingswand. Zo communiceren de ruimtes visueel maar is de slaapkamer geïsoleerd van het lawaai van de begane grond.

Ingebouwde kledingkast

In de slaapkamer werd een inbouwkast geïnstalleerd van vloer tot plafond en met zeer eenvoudige lijnen. De warme noot heeft de leiding over het tapijt van plantaardige vezels en het beddengoed, opgevuld en in bruintinten, van textuur. Habitatlamp. Foto van de schilder Fredi Marques.

Grijze en witte badkamer

De badkamer was volledig ingericht in wit en donkergrijs. Een zeer opvallend en aantrekkelijk contrast dat werd bereikt met compact steengoed en wit sanitair. Het aanrecht en de wastafelkast zijn ook wit gekozen. De handdoeken, naar toon, zijn van de kenmerkende textuur.

HUIS PLAN

Interieur kleuren. Als je jezelf de luxe wilt geven om lichte meubels te kiezen, combineer ze dan met coatings in geleden kleuren. Wij stellen dit mengsel voor: crème 586; 510 leer en 510 blauwachtig grijs; van Titan.

Video: The Choice is Ours 2016 Official Full Version (September 2020).