Informatie

Een eigentijdse designvloer

Een eigentijdse designvloer

Cosmopolitan en avant-garde. Deze vloer is puur design. Een hervorming die gebruik maakt van de ruimte, een gedeelde gemeenschappelijke ruimte, perfecte werkoplossingen en een interieurontwerp van tien. Onmogelijk om niet verliefd te worden op dit huis met uitzicht over Barcelona en op de zee op de achtergrond.

Ter gelegenheid van Barcelona Design Week 2015, de studio voor architectuur en interieurontwerp YLAB Arquitectos Barcelona Hij presenteerde dit eigentijdse stijlproject.

De studie zocht de herverdeling van ruimte (113 m2 + 20 m2 terras), prominente aandacht geven aan de gemeenschappelijke ruimtes - woonkamer, eetkamer en keuken - en ze naar buiten richten, door het raam waardoor de vloer communiceert met het terras. Het longitudinale venster is precies een scherm waarop het uitzicht op de stad wordt geprojecteerd. De keuken is een van de pijlers van het huis met een schoon, warm en kantoorontwerp. Het belicht ook de reeks ingebouwde apparaten, van Miele.

De ruimtes die meer privacy vereisen - slaapkamer en badkamer - worden naar binnen verplaatst, zodat lange gangen worden geëlimineerd en de distributiegebieden meer geïntegreerd zijn.

In het interieur vallen ze op design stukken en werken van de Amerikaanse beeldhouwer Frank Plant, de fotograaf Ciro Frank Schiappa en de grafische communicatiestudio Oi Comunicació. Bovendien is bij de hervorming de domotica Het neemt een voorkeursplaats in. Via het systeem MyHome, van Bticino worden de ontsteking, de intensiteit van de verlichting of de positie van de gordijnen geregeld door middel van elegante tactiele schermen, van de serie Axolute.

In een opwelling en in detail! Dit appartement is een aanrader.

Ingelijst in Barcelona Design Week 2015, werd dit project op een uitzonderlijke manier opengesteld voor het publiek

Fotografie: Eugeni Pons

Adverteren - Blijf lezen onder het raam

Het venster wordt de hoofdrolspeler. Een longitudinale voorkant die de dagruimte vult met licht en het interieur van het huis communiceert met de buitenkant, waar het terras zich bevindt. Het uitzicht over Barcelona is een pluspunt. Het venster heeft een frame in grafietkleur, dat past bij de gekozen tinten om het interieur te versieren: medium grijs en wit gecombineerd met zwarte penseelstreken. Bovendien is een perimeter-verlichtingssysteem verborgen in de perimeter van het venster: een LED-strip en lampen Minigrid in Trimless, van Deltalight.

Zithoek

De woonkamer is georganiseerd voor het raam met een grote bank in L en een paar bijzettafels als salontafel. De muurdecoratie personaliseert de ruimte, het is een sculptuur in geverfd staal, van Frank Plant, uit de Víctor Lope-galerij.

Om het interieur tegen de middagzon te beschermen, heeft het raam rolgordijnen in stof scherm Grafietkleur ook, van Acor.

Bank van Casadesús. lamp TMM, van Santa i Cole. Koffietafels Nelson, van Vitra. tapijt steile helling, van Matèria.

Bij zonsondergang

Uitzicht op het interieur van het huis, bij zonsondergang. Met uitzicht over de stad en een zorgvuldige sfeer op de vloer, dankzij een goed verhoogde verlichting.

Houten en zwarte eetkamer

Uitzicht op de eetkamer, ook bevestigd aan het raam om te genieten van natuurlijk licht. De houten tafel contrasteert met de stoelen in zwart en de plafondlampen, drie schermen in zwart met het metalen interieur. De witte muren geven het geheel licht.

tafel EM-tabel, stoelen Plastic bijzetstoelen, van Vitra en hanglampen Beat, door Tom Dixon in Lumens.

Het terras

De YLAB architectuur- en interieurontwerpstudio wist ook hoe een actuele sfeer op het terras te creëren, wat een continuïteit van het interieur impliceert.

Het is afgewerkt in grafietkleur. Bestrating, plantenbakken en bank, bedekt met Domo porseleinen tegels, van Inalco. De kussens zijn bekleed met een speciale stof voor buiten (merk Dickson). De teakhouten salontafel is van HK Living en brengt warmte in een verfijnde set.

De lamp is het model Cala, van Marset, en creëert een perfecte setting om van het uitzicht te genieten.

Scheidingsmodule

De woonkamer en eetkamer delen de ruimte met de keuken, hoewel de gebieden worden afgebakend, in dit geval door een witte centrale kast met een open ruimte, die de geluidsapparatuur en luidsprekers verbergt, door speciale gecoate fronten in witte akoestische stof. De fusie is perfect om te integreren in de omgeving van rechte lijnen.

Keuken aan de voorkant

Het wordt verdeeld in een breed lineair front, georganiseerd in lage en hoge modules en kolommeubels aan één uiteinde. Naast het raam, een aangrenzende eetkamer.

Zwart aanrecht, van Seaquarz. Inductie kookplaat PowerFlex KM 6348, de Miele, is volledig gelijk met het aanrecht.

Het kantoor

Weer in de keuken een mengsel met kracht, zwart wit verwarmd door hout, gebruikt om de voorkant te bedekken. Op het gebied van office, De muur is getransformeerd en georganiseerd in een boekenkast, visueel lichter dan magazijnmodules.

Juist de eikenhouten bodem en de grafietplanken laten de keuken samensmelten met de woonkamer, visueel gecommuniceerd.

Scheidingselement

Zicht op de keuken, de scheidingsmodule (die begrenst maar de visuele continuïteit behoudt door zich door de opening te bevinden) en de doorgang naar de woonkamer, op de achtergrond.

De afzuigkap in wit, Mini Pure Line, Novy, is verborgen in een topmeubel.

Hout en wit

Zicht op de keuken vanuit de doorgang, volgend op de toegang tot het huis. Het eikenhout van de bestrating vormt een aangenaam contrast met het wit van het meubilair of de muren en het zwarte grafiet van sommige elementen. Een materiaalkeuze die het hele project in evenwicht houdt.

Detail van keukenmeubels

De oven en magnetron zijn in een kolom geïnstalleerd. Twee modellen van zorgvuldig ontwerp, minimalistisch en actueel, en innovatieve functies zijn gekozen: de multifunctionele oven H 6660 BP EDST / CLST en de ingebouwde magnetron M 6030 SC EDST / CLST, van Miele.

Het is belangrijk dat apparaten de taken van voedselbereiding, koken en schoonmaken vergemakkelijken. De ingebouwde optie integreert ze perfect in elke keuken, zoals Generation 6000, van Miele, en ook in verschillende afwerkingen.

Voorwas detail

Aan de voorkant van het werkgebied het achterpaneel in eikenhout en de grafietplanken van de kantoor. Franke's roestvrijstalen en zwarte glazen spoelbak liggen gelijk met het aanrecht.

De slaapkamer

Het behoudt dezelfde eigentijdse, warme en zachte lijn van de rest van het huis. Hout krijgt weer bekendheid, hier ook aanwezig in het hoofdeinde, bekleed met eikenhout.

Het heeft een kleedruimte, die toegang geeft tot de slaapkamer. Dit is ingericht met een bed en een paar nachtkastjes, van Besform.

Astrale wand- en matrasbekleding. Beddengoed, van Kokoklim en Matèria, en linnen gordijn, van Acor.

Workspace

De studio communiceert met de woonkamer via een schuifdeur. YLAB ontwierp het op maat gemaakte meubilair in witte lak. Naast de werktafel, opbergplanken. In de leeshoek, de fauteuil Artek, de lamp Polo, van Marset, en verschillende poefs, van Matèria.

bad

Verfijnd en nuchter. Volledig bekleed met grijze porseleinen tegels, behalve het plafond, dat van eikenhout is. Een op maat gemaakte kast met spiegeldeuren gelijk met de muren is geplaatst boven de gootsteen, het model opgehangen in witte lak, van Ikebe.

Kranen en accessoires Studie-tres en Loft-tres, van Drie, vul de details in.

Video: Ontdek de nieuwe Marmoleum & Novilon vtwonen collectie (Juli- 2020).