Behulpzaam

Dit moderne appartement was voorheen donker en gecompartimenteerd

Dit moderne appartement was voorheen donker en gecompartimenteerd

Nuria Serrano

Het licht heerst in dit huis. Het is het element waarom de integrale hervorming en de nieuwe verdeling ervan zijn doorgevoerd. Gebouwd in de jaren 60, was het appartement erg verlaten toen het werd gekocht door de huidige eigenaren, een jong stel zonder kinderen. Ze hielden van hun duidelijkheid en geweldige mogelijkheden en visualiseerden snel hoe ze het wilden hebben. De nieuwe plant moet een lichte, moderne en zeer gezellige doos zijn.

Voor dit project hadden ze de studie van architectuur en interieurontwerp van La Reina Obrera, die wist hoe ze haar wens kon waarmaken: geniet van een open huis maar met onafhankelijke omgevingen. Het pad zou hen verbinden met behoud van fysieke en visuele scheiding. Het grote succes van de revalidatie is te wijten aan timmeroplossingen.

Glazen wanden. Met hen waren de ruimtes begrensd en het vond echter zijn weg naar het licht om ze te overspoelen. De formule was om sommige wanden te vervangen door glazen omhulsels met zuur. Deze bron helpt de continuïteit te behouden en diepte te geven, hoewel met de nodige privacy. Zo scheidden ze de woonkamer van de keuken. En dezelfde oplossing werd gebruikt in de hoofdslaapkamer, om er een kleedkamer en suite in op te nemen. Op het terras werd ondertussen een glazen raam met schuif- en vouwbladen aan de uiteinden geïnstalleerd. Bovendien werden er geen jaloezieën of gordijnen geplaatst: het idee was om het interieur naar de straat uit te breiden zonder het uitzicht te onderbreken.

Om de mogelijke kou van het gebrek aan gordijnen en de aanwezigheid van twee grote beglazingen die de woonkamer begrenzen te verlichten, werd houten lambrisering gebruikt. Dit warme materiaal kleedt de vloeren, evenals de muren en plafonds, omdat een "huid" van latten zich rond de woonkamer wikkelt. Dit gebied is onderscheiden van dat van de eetkamer, waardoor het een eigen esthetische entiteit heeft. Ook de deuren van de modulaire meubels van de woonkamer hebben dezelfde lamellenafwerking en zijn perfect geïntegreerd in een originele set. De natuurlijke kleur, wit en zwart, vormt een achtergrond voor een decoratie die een functie is van het hoofddoel: maximale vloeibaarheid en visuele lichtheid te bereiken.

HOUTEN HUID. Een strookbekleding omarmt het zitgedeelte en bedekt het plafond en de muur voor de bank. Bovendien is gekozen voor een donkere vloer om de vloer van dit gebied te onderscheiden, terwijl in de eetkamer de bestrating van licht hout is gemaakt. Op de voorgrond zie je de tafel met serviesgoed, gekocht in Sandra Marcos. Lamp, door Superstudio. Nuria Serrano

Het kleurenpalet helpt deze rustige en ontspannen sfeer creëren dankzij neutrale tinten. Aan deze tonen zijn verfrissende blauw- en groentinten toegevoegd, gereserveerd voor stoffering en beddengoed. Alleen bepaalde details en accessoires - kussens - hebben de warmste (geel, beige, roze ...). Kleur werd ook gebruikt als een effectief en differentieel hulpmiddel in de keuken en in de grote badkamer van het huis. Voor het eerste hebben we gekozen voor meubels in twee witte / houten afwerkingen. In de badkamer is ondertussen een kleurenset van licht / donker bedacht, met een witte coating voor de wastafel en grijs in de douche. Het contrast is prachtig.

Er is niet een zeer gemarkeerde stijl in de decoratie. Deur- en raamkozijnen met zwarte profielen roepen echter een industriële esthetiek die wordt versterkt door de selectie van metalen meubels - eetkamerstoelen, keukenkrukken, lampen - waarmee het huis is uitgerust. Het resultaat kan niet aantrekkelijker en moderner zijn.

Bekijk alle hoeken van het huis:

De eetkamer was gericht op het grote terras. De eetkamer is naast het raam geïnstalleerd. Achter de woonkamer krijgt de keuken natuurlijk licht door de doorschijnende muur die hen scheidt.

De tafel, van Metal Raw, is omgeven door twee stoelen: de witte zijn van de Singular Market en de industriële van El Corte Inglés. Tapijt van Zara Home. Eerst omlijst door een Zara Home-vloerkleed. Nuria Serrano VELE KUSSENS IN DE BANK. Sandra Marcos-modellen sieren de bank, van El Corte Inglés, evenals een geweldige foto, van Yellow Korner. De tafel, van Ikea, was wit geverfd. Nuria Serrano

Sommige stukken plaatsen een speciale stempel op de decoratie, zoals de replica van de stoel Acapulco, in een krachtige chlorofylkleur.

Stoel te koop in Maisons du Monde. Nuria Serrano gerelateerde inhoud Winkelen: 10 modellen Acapulco-stoelen

Het bedrijf Panygon heeft de meubels van deze keuken op maat gemaakt. Combineer kasten met twee afwerkingen van wit hout. In plaats van grote kasten werden modules gekozen die het plafond overlappen. Het resultaat is zeer dynamisch en eigentijds. een gevlogen bar en twee ontlasting vormen de eetkamer dagelijks.

Krukken in retrostijl zijn van Amazon. Gerechten en kan, van Zara Home, en poster, van Hosten. Nuria Serrano

De behuizing die de keuken scheidt van de woonkamer en de houten bar zijn op maat gemaakt door Panygon.

Gerelateerde inhoud Winkelen: Krukken met 'look factory' Nuria Serrano Nuria Serrano

Super ontspannende kleuren in de slaapkamer. Lichtblauw en smaragdgroen vullen de slaapkamer met rust. Om het hoofdeinde te vervangen, werd de muur versierd met een grootformaat foto van Yellow Korner.

Kleed het bed aan, met Zara Home-kleding, gedrukt op plantmotieven. Het roze kussen en de fluwelen deken zijn van Sandra Marcos, net als de lamp op het nachtkastje, deze gekocht in Ikea. Nuria Serrano

In de slaapkamer is een ruimte aan de voet van het bed beperkt om een ​​kleedkamer te installeren, gescheiden door een behuizing met hetzelfde ontwerp als die van de keuken. Deze heeft twee vaste panelen en één vouwbaar.

JURK Nuria Serrano

Bad in wit en grafiet. De kleuren markeren de twee delen van de badkamer. De douchecabine met donkere coating. Het scherm scheidt het van de gootsteen.

Badkamer versierd met accessoires en handdoeken van Zara Home Nuria Serrano

HUISVESTINGSPLAN

FLAT Hearst Infographic

Op het gemeenschappelijke oppervlak zijn er woon-eetkamer, en gescheiden door een glazen wand, de keuken. De kamers ontvangen licht door het glas van deze laatste en het terras. In het privégedeelte zijn de slaapkamers van elkaar gescheiden door twee badkamers. Geen enkele centimeter wordt verspild.

Realisatie: Eva Baena

Video: DÉCORATION MODERNE 2019 INTERIOR DESIGN APPARTEMENT CASABLANCA (September 2020).