Opmerkingen

Een huis op de rotsen

Een huis op de rotsen

Langs de Costa Brava, langs de charmante Camí de Ronda, komen we aan in een beschermde ruimte met een paar traditionele huizen gebouwd op de rotsen. Een van hen, een constructie tussen media van 200 vierkante meter verdeeld over vier verdiepingen die zich aanpassen aan het getrapte terrein, is gerestaureerd en gemoderniseerd door de studio van Nook Architects. "De familie van de eigenaar was op zoek naar een eenvoudig en comfortabel huis dat onafhankelijk gebruik in de secundaire kamers mogelijk maakte en tegelijkertijd algemeen en aanverwant gebruik in de grote open ruimte naar het grootste terras van het huis", aldus de architecten, : "Een aanpassing van het functionele programma was ook noodzakelijk, waarbij een deel van het schaduwrijke terras van de tweede verdieping een nieuwe kamer werd en badkamers op de tweede en derde verdieping werden toegevoegd.

Buiten bleef alles hetzelfde, restaurerend, met respect voor esthetiek en lokale kleuren, gevels, daken en terrassen. Het binnenvolume veranderde ook niet, maar de verdeling werd gewijzigd, waardoor de openingen werden vergroot en dakramen werden geopend om meer licht binnen te laten en timmerwerk te installeren dat volledig kan worden geopend zodat er geen obstakel is bij het overwegen van de zee. De hydraulische bestratingen, timmerwerk en houten balken die al in het huis waren, werden onderhouden en gecombineerd met nieuwe materialen, zoals hout, beton, staal en keramiek, die, hoewel eigentijds, dezelfde soberheid delen dan de originele constructie. Ze maken deze woning functioneel en comfortabel meubilair dat speciaal is ontworpen voor de ruimtes.

"Het resultaat van de revalidatie is een huis dat functioneel reageert op hedendaagse schema's, maar dat zijn traditionele en mediterrane oorsprong laat zien, waar natuurlijke en visuele verlichting op de uitstekende locatie de hoofdrolspelers zijn die het een bevoorrecht huis maken," concludeer uit het onderzoek, tevreden met het werk. We zijn het daar helemaal mee eens.

www.nookarchitects.com
Foto's: Marcela Grassi

Adverteren - Blijf lezen onder Zeezicht

Op een bevoorrechte locatie aan de Costa Brava ontdekken we dit door Nook Architects gerenoveerde familiehuis.

Open deuren

Het buitenschrijnwerk kan volledig worden gevouwen, waardoor het interieur wordt geopend naar het landschap.

Goede schaduw deken je

Buiten voorkomen de luiken en pergola overmatige zonnestraling, waardoor optimaal comfort in de zomer mogelijk is.

Functionaliteit en comfort

De familie van de eigenaren wilde de charme van het huis behouden, maar het comfortabeler maken, met open gemeenschappelijke ruimtes.

Houd het verleden

De originele hydraulische bestratingen werden gerespecteerd.

Spel van vliegtuigen

De architecten openden openingen tussen ruimtes om breedte te geven, niveaus te verbinden en meer natuurlijk licht te krijgen.

Nieuwe materialen

De geïntroduceerde materialen hebben dezelfde soberheid als de bestaande.

altillo als

Veel van de meubels zijn op maat ontworpen om te profiteren van licht en ruimte.

hal Sleutelelement

De trap, behandeld als een rode draad tussen alle verdiepingen, verbindt de zolder met de gemeenschappelijke ruimtes, de kamers en de directe toegang tot het strand.

Van bovenaf

De houten balken zijn ook de originele van het huis.

Bovenste verdieping Master slaapkamer

Met open badkamer en kleedkamer.

Transparantiewetgeving

Het glas begrenst het badkamergedeelte maar laat het licht binnen.

Tweede slaapkamer

Het hoofdeinde begrenst de kleedruimte.

Mediterraan wit Zicht op zee

Nog een van de slaapkamers van het huis.

Terras in de slaapkamer Pure gevel

De gevel van het huis werd gerestaureerd met inachtneming van de bestaande en met behulp van lokale kleuren en stijl.

Directe toegang tot het strand vliegtuig

In dit plan kunnen we de vier niveaus van het huis zien, die zich aanpassen aan het glooiende rotsachtige terrein.

vliegtuig vliegtuig vliegtuig

Video: Huis op de Rots (September 2020).