Tips

Een open en actuele ruimte

Een open en actuele ruimte

Reflectie en geduld waren de sleutels die leidden tot decorateur en etaleur Blai Altell om een ​​nieuw leven te geven aan dit appartement, gelegen in de Barcelona verbreding. De reflectie hielp hem om zeer duidelijke ideeën te hebben en deze veilig uit te voeren door te kiezen als een nieuw huis verouderd centrumkantoor; en geduld gaf hem de nodige tijd om alle designstukken met zijn eigen naam te krijgen die het meubilair in zijn huis vormen.

Oorspronkelijk was de ruimte bijna helder, iets waar Blai enthousiast over was, maar ontbrak keuken en badkamer, dus moesten ze integreren. Hij ging snel aan het werk en het eerste wat hij deed, was de verdeling van een stuk plannen met een enkele onafhankelijke ruimte, de badkamer, waarin de doorgang van natuurlijk licht werd vergemakkelijkt. De woonkamer was gelegen in het lichtste gedeelte van het huis, met uitzicht op een klein tuinterras, om te genieten van het uitzicht telkens als u op de bank zat. Vlak daarachter was de werkhoek. Op deze manier De bank werd gebruikt om beide omgevingen te scheiden en bespaarde wat ruimte.

Een oppervlak vergelijkbaar met dat van het terras, en eraan gehecht, werd gebruikt als een slaapkamer en gescheiden van de keuken door een zuur kristal, als een scherm. De keuken, volledig geïntegreerd in de woonkamer, beslaat het gedeelte van de muur dat de patio van lichten bereikt. In dit gebied werd het plafond verlaagd en de voorkant was geverfd in een bordeauxrode kleur, om het visueel en ruimtelijk van de rest van het huis af te bakenen. Wat betreft de badkamer, Blai besloot hem onafhankelijk te maken door middel van een verharde gebogen muur, om de visuele impact op het hele huis te verzachten. De volgende stap was het inrichten van het hok dat, ondanks het feit dat het slechts 65 m2 heeft, visueel veel ruimer lijkt dankzij de distributie. Voor zijn decoratie koos Blai ervoor om te kiezen klassieke ontwerpstukken, om het een uniek tintje te geven en vooral om eindelijk het huis van je dromen te krijgen

Reclame - Lees verder hieronder De witte en geroosterde tonen overheersen in de woonkamer, waarin de keuken was geïntegreerd, die opvalt voor de muur, geschilderd in Bourgondische toon.

Voor de vloer is gekozen voor een houtlaminaat dat warmte aan de omgeving biedt. Twee designklassiekers werden naast de bank geplaatst: een bijzettafel, ontworpen door Eileen Gray, te koop in Vinçon, en de Le Corbusier LC1 fauteuil, in metaal en leer, gekocht bij Sit Down.

Het zitgedeelte bevond zich voor het terras.

Dus naast het genieten van het uitzicht, wordt de ingang van natuurlijk licht gebruikt. Het wordt gevormd door een tweezitsbank en een fauteuil. Sofa bekleed met grijze stof, van Fusta.

De eetkamer valt op door de metalen structuurtafel met een glazen blad, ontworpen door Blai Altell en op bestelling gemaakt.

Daarboven drie uitgelijnde lampen, van Biosca & Botey. De 7-serie stoelen van Jacobsen verworven in Vinçon zijn een andere designklassieker. Achter de bank was het werkgedeelte, met tafel 114, Vinçon.

beukelaar

De badkamer werd onafhankelijk van de rest van het huis door een gebogen muur gemaakt met stukken trottoirs; dus ontvangt het natuurlijk licht en integreert het beter in de rest van de omgeving.

De keuken valt op door zijn onberispelijke ontwerp dat het rood van de muur meesterlijk combineert met apparaten en stalen meubels.

Bovendien werd het werkfront beschermd met een strijkijzer van hetzelfde materiaal om de muur te beschermen tegen vet en vlekken. Kasten, te koop in Nuzzi. Koelkast, van Smeg. Apparaten, van Whirlpool.

De slaapkamer valt op door zijn eenvoud.

Rechts van de keuken was het hoofdeinde achterwege gelaten en werden twee verschillende objecten gekozen als nachtkastjes: een bijzettafel uit het begin van de 20e eeuw, en twee koffers en een hoedendoos van de Londense markt in Portobello. Dit bespaart magazijnruimte. Piqué-dekbed, van La Perla Gris.

De badkamer is de enige gesloten ruimte.

Om het te isoleren werd bestratingssteen gebruikt, die de ruimte niet overweldigt. De stalen en glazen meubels van de gootsteen dragen bij tot een visuele uitbreiding. In dit gebied werd een blauwe gresietvoet gemaakt om de muur te beschermen. Gootsteen en tikken Tara, door Dorn Bracht (in Bagno). Kassa, door Vinçon.

3 vrolijke tonen

Warmte en veel leven zijn de sleutels die dit huis kenmerken en met deze tonen werd het bereikt. Van de firma Valentine: Duke VD 095, Bali VC 183 en Autumnal Red, VA 061.

Video: Z33 - kunst in de open ruimte: Interview Jan Boelen - Waar? (September 2020).