Anderen

Een hervorming met vintage meubels

Een hervorming met vintage meubels

Vier maanden wijdden de eigenaren van dit huis, een jong stel met twee kinderen, aan een onaantrekkelijk appartement te transformeren - ondanks zijn 100 m2 - in Een gezellig huis om met het gezin van te genieten. Met een goede dosis verbeelding, Mathias en Madeleine (oprichter met haar zussen van //sixsoeurs.fr/) Ze gingen aan het werk en besloten de houten lambrisering die de muren bedekte te vervangen door kleurrijk behang en felgekleurde schilderijen. De vloer werd warm door het oude linoleum te vervangen voor parket door het hele huis, behalve in de keuken en in de badkamers waar ze zelf diepblauwe tegels legden. De volgende stap was het definiëren van de verdeling van woningen.

De belangrijkste Het doel van de hervorming was om de indeling en grootte van de kamers te wijzigen. Zo was het mogelijk om omgevingen te scheiden en een derde slaapkamer te creëren. De distributie heeft nu een royale woonkamer bestaande uit twee omgevingen: de woonkamer en eetkamer. De keuken, aanvankelijk open, was afgesloten met een glas en een deur om het te scheiden van de eetkamer en de lobby. En een langwerpige gang leidt naar de kamers en badkamers. Omdat de hoofdslaapkamer ruim was, werd besloten om de badkamer daar te integreren en een derde slaapkamer te maken voor het babymeisje van het huis, dat tot nu toe een kamer deelde met haar broer.

Wat de decoratie betreft, verklaart het echtpaar zich fan van de mix van stijlen: gekozen designstukken vergezellen meubels vintage, geërfd of verkregen in sporen en markten, waarvan ze authentiek zijn voor. Het resultaat is Een huis vol charme, vrolijk, kleurrijk en super persoonlijk.

Adverteren - Blijf lezen hieronder Een charmante woonkamer

De mix van stijlen, een constante door het hele huis, wordt opgemerkt in de woonkamer waar de huidige meubels en stukken in harmonie samenleven wijnoogst verworven in markten of aangepast door de eigenaar.

Sofa, door Habitat. Ikea salontafel met tijdschriftenrek. Poefs gestoffeerd door de eigenaar in rood fluweel.

Kleur notities

Het wit van de muren contrasteert met de warmte van het hout en met kleine penseelstreken van kleur in geselecteerde stukken, zoals de kleurrijke kimlim, verworven op de markt van L'Isle-sur-La Sorgue, in de Franse Provence. Aan de muur trekt een schilderij de aandacht wanneer het licht en de tonen van een picknick worden vastgelegd.

Een leuke leeshoek

Een leeshoek werd georganiseerd naast het woonkamerraam. Het wordt gevormd door een fauteuil die natuurlijk licht ontvangt en een flexo die de nodige verlichting biedt als het donker wordt. De lamp werd op een comfortabele stripper geplaatst.

Fauteuil uit de jaren 70, door Giancarlo Piretti.

Details met persoonlijkheid

Een eenvoudige comfortabele beits en met laden is versierd met een originele keramische vaas met een smalle mond, Habitat, ideaal voor het leggen van takjes met gedroogde bloemen. Aan het plafond hangt een mobieltje van pompons dat sierlijk wordt weerspiegeld in de oude spiegel en de grappige toon zet aan deze heldere leeshoek.

Hal met magazijncapaciteit

In de lobby worden we verwelkomd door een originele kapstok op maat gemaakt door de eigenaar, rieten stoelen gekocht in Bordeaux, en een industriële kast om jassen en tassen achter te laten op de markt van Saint Ouen.

Een comfortabele begrenst de omgevingen

De ladekasten zijn functioneel en veelzijdig meubilair omdat ze overal in huis goed staan. Dit beitsen is strategisch geplaatst om omgevingen te onderscheiden: het einde van de hal en het begin van de woonkamer. Daaroverheen zijn hoge vazen ​​en een lamp geplaatst vintage, Flexo-type, om het gebied te verlichten.

Mix van stijlen in de familie-eetkamer

Voor het grote raam was een royale ovale tafel geplaatst, ideaal voor het delen van goede tijden met familie en vrienden. Om hen heen waren verschillende modellen stoelen opgesteld.

Naast een marktkast en door het echtpaar ingemaakt om een ​​kijkje te krijgen wijnoogst rode gestoffeerde fauteuils werden geregeld door de eigenaar van het huis. Het subtiele ontwerp van een rieten fauteuil daarentegen.

Uitschuifbare eettafel, van Ikea. Stoelen, van Kartell.

Een marktkast

Een hand schuurpapier is voldoende geweest om deze kast, verkregen in een markt, een zorgvuldige oude look te geven. Binnenin worden tafellinnen en krantengerechten bewaard. Papieren pom poms, porseleinen stukken en rieten schermen versieren je bovenste gedeelte met subtiele charme.

Soortgelijke decoratieve pompons, in Søstrene Grene.

Diep gevoel

Leunend tegen de muur, een eenvoudige houten console en daarboven een antieke spiegel met witte lijst, gevonden in een straatmarkt, vergroot de ruimte visueel.

Spiegel, spiegel

Een lege muur vol leven met een compositie van spiegels wijnoogst van verschillende maten. Het frame en de metalen haak doen denken aan de oude spiegels van de badkamers van onze grootouders. Zorgvuldig gerangschikt, versieren ze terwijl ze de ruimte visueel uitbreiden.

Laten we naar de keuken gaan

De keuken is toegankelijk via een houten deur met kozijnen en glas. De eigenaar van het huis, op de foto, zorgde persoonlijk voor de planning van de hervorming, die vier maanden duurde.

Vanuit de keuken wordt de woonkamer overwogen

De keuken, oorspronkelijk open voor de lobby, werd opnieuw ontworpen door de nieuwe eigenaren. Om dit te doen, sloten ze de halve muur met een glazen raam waardoor licht naar binnen kon en creëerden een deur die de keuken scheidt van de eetkamer. Als ontbijttafel werden een typisch aanrecht en stoelen uit de jaren '70 geplaatst.

Alledaagse voorwerpen die versieren

Op de ontbijttafel rusten enkele vrolijke keramische boten, gekocht op de vlooienmarkt in Parijs; Ze zijn erg praktisch om de meest gebruikte kruiden en specerijen bij de hand te hebben. En om verwarring over de inhoud te voorkomen, zijn ze al gelabeld. Omdat ze van verschillende grootte zijn, zijn ze perfect op de trap geplaatst. De werkwand is gebruikt om andere soorten containers te plaatsen en zo de te verlaten
tafel zo duidelijk mogelijk.

Een heel persoonlijke keuken

Een ladekast voor tafelkleden en bestek werd naast een dressoir met grenenhouten vitrinekast geplaatst. De eigenaren van het huis durfden opvallende blauwe tegels op de keukenvloer te plaatsen.

Azulejos, door Emery (Www.emeryetcie.com)

Een gang in kleur

Via een smalle gang krijg je toegang
de drie slaapkamers: de hoofdkamer en die van de kinderen. Ze benadrukken zowel de opzichtigheid van het behang van de gang als het gewaagde kleurenschilderij dat voor elke kamer is gekozen.

Tapijt van de hal, door Antoine & Lili. Schilderij van Tollens.

Werkruimte in de slaapkamer

De eigenaren verwijderden de houten panelen die oorspronkelijk de muren bekleedden en waren in plaats daarvan beschilderd met heldere kleuren. In de hoofdslaapkamer hebben ze een ruimte gereserveerd om een ​​werktafel en planken te organiseren die de opslagcapaciteit van de muur vermenigvuldigen.

Een unieke kinderkamer

De passie die de eigenaren voelen voor straatmarkten en sporen is aanwezig in het hele huis, maar vooral in de slaapkamers waar zowel meubels als decoratieve objecten in een van hen zijn verworven. Vandaar de mix van materialen en stijlen die dit huis een sterke persoonlijkheid geven.

Mam heeft hier geslapen

In de kinderkamer zijn de bedden oud, toen Madeleine een kind was.

De dierenkop die de muur siert is van Anne Claire Petit.

Video: Dragnet: Big Escape Big Man Part 1 Big Man Part 2 (September 2020).