Anderen

Een huis uit 1850 in Tel Aviv omgebouwd tot een mediterrane oase

Een huis uit 1850 in Tel Aviv omgebouwd tot een mediterrane oase

Jonathan Canetti

Gelegen ten zuiden van Tel Aviv, in het midden van steegjes vol garages en ambachtelijke winkels, Villa Salame heeft jarenlang in de steek gelaten, totdat het werd overgenomen door een Deens echtpaar. De constructie ervan, rond 1850, omvatte een binnenplaats in Arabische stijlen het huis was het huis van een boer en zijn gezin.

Buitenkant van het huis al herbouwd. Jonathan Canetti

Bij het plannen van de renovatie, de architecten besloten om het een moderne oase-look te geven met mediterrane tinten, dat het perfecte toevluchtsoord zal zijn om de stad te ontsnappen.

Ze hechtten groot belang aan het behoud van de ware aard van het huis met zijn originele steen, terwijl ze nieuwe en moderne elementen gebruikten om het aan te passen aan de behoeften van de eigenaren. Jonathan Canetti Jonathan Canetti

Het belangrijkste element is het Kalkstenen muur die door het hele huis loopt, vanuit de logeerkamer, via de patio en naar de grote slaapkamer.

In de loop der jaren was de muur bedekt met gips dat tijdens de renovatie werd verwijderd, waardoor de originele steen, openingen en bogen zichtbaar werden. Jonathan Canetti De kruisende wanden zijn samengesteld uit glas en stalen kozijnen, waardoor de originele stenen muur in zijn geheel zichtbaar is, terwijl een interessant contrast van materialen wordt opgevat. Jonathan Canetti

de binnenmuren met gebogen openingen zij dicteerden de distributie van woningen in drie gebieden: een woonkamer, een keuken-eetkamer en een derde ruimte verdeeld in een werkruimte en een eigen badkamer.

Jonathan Canetti Jonathan Canetti De vloeren van de drie zones waren bedekt met betontegels. Jonathan Canetti De gastenbadkamer werd volledig herbouwd met een modern betonnen plafond en oosterse tegels. Jonathan Canetti Jonathan Canetti

echter, het echte hart van het huis is de binnenplaats (eerste foto): een ruimte van rust en ontspanning met in de hoofdrol de vegetatie, een flirterige tafel met buitenstoelen en een fontein.

Jonathan Canetti

Vervolgens tonen we u het plan van de hervorming gegeven door de architecten.

BOND

Project en informatie: Courtesy of BoND

www.bureaund.com

Video: Nederbeat the Beat goes on December (September 2020).