Anderen

Een oud appartement omgebouwd tot een tweede woning

Een oud appartement omgebouwd tot een tweede woning

Het Franse paar eigenaars van dit appartement houden van reizen en zijn jarenlang ontsnapt naar Barcelona wanneer ze maar kunnen. Moe van hotelovernachtingen, altijd onpersoonlijk en dat je eraan herinnert dat je langskomt, besloten ze om een ​​tweede verblijf in Barcelona te nemen. En in die beslissing waren ze toen het bord aan een oude vloer hing. Oud, ja, maar met mogelijkheden. Degenen die ze zagen en die overstapten naar de studio Egue en Seta, verantwoordelijk voor alle verbouwing en transformatie van het huis.

Vaarwel onnodige partities, hallo gemeenschappelijke ruimtes, gecommuniceerd, open en gedeeld. Dit is een thuis! Van design, met stijl en plezier, een decoratie die uitnodigt om te blijven. Twee slaapkamers, met twee badkamers. In het geval dat het eigenaarspaar een gast meeneemt, voelt hij zich ook thuis. Dit is hoe dit appartement was, toen de eigenaren besloten de Seine te veranderen voor de Middellandse Zee. Een goed plan op 78 vierkante meter!

Egue en Mushroom: www.egueyseta.com
Foto's: www.vicugo.com

Adverteren - Lees hieronder verder Communicated space

Vaarwel partities! Er zijn geen gecompartimenteerde en afgebakende verblijven nodig. Het is beter om te profiteren van de meters en ruimtes en een gevoel van ruimtelijkheid te krijgen. In de gemeenschappelijke ruimte, een woonkamer met geïntegreerde eetkamer en keuken. Alles in één. Alleen de keuken wordt afgebakend, niet alleen door het meubilair, maar ook door de vloerbedekking.

Meubelafwerking

Het zitgedeelte wordt afgebakend door een bank met grijze chaise longue. Het tapijt begrenst ook de ruimte, die de eetkamer en de keuken de rug toekeert. Alle houten meubels geven continuïteit.

Bank, tapijt en bijzettafels, van Habitat.

Zeer rijke muren

Verschillende afwerkingen, behang, verf, zichtbare stenen, tegels, mozaïek worden gecombineerd op de muren ... Hoeveel variatie! Maar Egue en Seta, belast met het hervormen van deze vloer, vergaten het wit op de muren en op het hele dak niet dat balken en balken blootlegt. Hier, minder presenteren het witte concept. In de slaapkamers staat nog een liedje.

Eetkamer naast de keuken

Zicht op de eetkamer, naast de keuken, voor gebruiksgemak en voor vergaderingen om comfortabel te zijn en momenten worden gedeeld.

Detail van vloerbedekkingen

Detail van de coatings. Roble de Winco hout, door het hele huis, dat zich in de keuken aanpast aan een zeshoekige tegel in verschillende tinten (grijs, zwart en wit) is het Exagonale model van Equipe.

De eetkamer, met stijl

Op de tafel een paar plafondlampen met kooi-lampenkap of gloeilampen gezien. Trend.

Een mix met stijl: hout op de tafel en zwart op de stoelen. Een eetkamer omlijst door de zichtbare bakstenen muur, die doorloopt naar de keuken.

Tafel en stoelen, Habitat. Lampen, van Natura.

Kookeiland tussen keuken en eetkamer

Verlichting is essentieel om een ​​omgeving te creëren en gebieden af ​​te bakenen.

Tussen de eetkamer en de voorkant van de keuken, aan de muur bevestigd, een werkeiland, waar zich de oven, het opbergmeubel en de kookplaat bevinden. Boven een capuchon.

Keukenkrukken, van Supersrest.

Een charmant front

Aan de voorzijde van de keuken is de muur bedekt met een hydraulische imitatietegel, Neoceramic. Ook het keukenmeubilair, dat volledig in de gemeenschappelijke ruimte is geïntegreerd, is bijzonder voorzichtig geweest. Het ziet er hetzelfde uit als de rest van het meubilair: hout en zwarte accenten op het aanrecht.

Keukenmeubels, BC3 keukens.

Fastfood-bar met krukken

Aan het ene uiteinde van het kookeiland vliegt het aanrecht als een ontbijtbar, met krukken. Hoewel de eetkamer dichtbij is, is het soms handiger om een ​​snel ontbijt aan de bar te hebben of gesprekken te delen terwijl u het diner voorbereidt voordat u naar de eetkamer gaat.

Volledig werkeiland

Detail van het eiland met stekkers aan één kant om de kleine apparaten aan te sluiten.

Rustplaats

Zicht op de distributeur van de rustruimte, waar de twee slaapkamers zich bevinden, een met geïntegreerde badkamer en een met andere badkamers.

Hier zie je de enige grote kast in het huis, "verborgen" achter spiegelfronten in de badkamer. Als een tweede verblijf, waar kleding in koffers aankomt, is het voldoende met laden in de slaapkamers en een enkele kast. Zo krijg je breedte in de kamers.

Master slaapkamer

Alles in hout, met een zeer neutrale en zachte basis, waarop het beddengoed in grijze en blauwe tinten opvalt.

Als een tweede verblijf, zijn er geen kasten. De ruimtes voor de slaapkamers werden bepaald op basis van de locatie van de regenpijpen, die de plaats van de badkamers markeerden. Vanaf daar was het verdeeld.

Het huis heeft dus veel laden, maar slechts één kast. Hier, nachtkastjes, commode en laden in de structuur van het bed.

Bed, tafels en dressoir, Habitat.

Een helder hoofdeinde

In de slaapkamer, zonder twijfel het hoofdeinde, grijpt eruit. Het is een halve muur van werk, behang, op een achtergrond van versleten cement. De verlichting siert het ook, met een set lichten in verschillende vlakken. Het licht valt ook op het nachtkastje.

Het nachtkastje en de verlichting

Detail van het nachtkastje, een houten ontwerp met hoge en conische poten (tussen Nordic en retro) met verschillende handgrepen.

Met de plafondlamp die op het nachtkastje valt, wordt het oppervlak ervan vrijgemaakt om deco-objecten zoals de zaailing te plaatsen.

Behang, Tres Tintas. Lampen, van Supersrest.

Het belang van bijlagen

Bij de hervorming heeft de studie die verantwoordelijk is voor het project, niet alleen aandacht besteed aan thermische, maar ook akoestische isolatie door de behuizingen. Het ging om het garanderen van rust met dubbel geïsoleerde ramen, thermische en akoestische brugbreuk, gemaakt van brandvertragend en waterbestendig melisden.

Raam, dressoir en toegang tot de grote badkamer. Stoel, van Supersrest.

badkamer

Met natuurlijk licht. Het is toegankelijk via een schuifpaneel en ingericht in dezelfde tinten als de rest van het huis. Hout blijft de hoofdrolspeler.

Het meubilair is gemaakt van houtfineer in natuurlijke eiken afwerking. De enciemra is van Silestone. Op de vloer en op de muren, neokeramische bekleding. Taps, door Ramon Soler. Toilet, Roca.

Hoofdbadkamer met douche

In de grote badkamer wordt de vloer donkerder. Op de muren een neutrale coating om niet te verzadigen. Op de achtergrond strekt de vloer zich uit in de muur om de langwerpige vloerbadkamer in te korten. Daar, de werkdouche met transparant glazen scherm.

De verlichting vormt opnieuw een slim en warm spel.

slaapkamer

Kleiner, met natuurlijk licht en behang aan de muur waarop het bed rust.

Meubels, van Habitat. Stoel, Supersrest en behang, Tres Tintas.

Lege badkamer

Deze badkamer is gedecoreerd in wit, timide veroverd door de groenachtige blues in de doucheruimte.

Zeshoekige vloertegels worden gemengd met rechthoekige tegels op de muren, geplaatst in een zigzagset.

Coatings, door Equipe. Basin, van Catalano. Toilet, Roca. Taps, door Ramon Soler.

De verdeling van de badkamer

Aan de linkerkant als u toegang heeft tot een kast met spiegelfronten. Op de achtergrond de douche en rechts het toilet en de wastafel.

Wastafel Detail

Wandkranen, een mini-spoelbak die is verdeeld tussen wastafel en aanrecht en een spiegel die op de muur "zweeft".

Detail van douchetegels

Detail van de tegels in de doucheruimte, die het wit van de onderste zone verlaten vanwege het groen en het groenachtig blauwe in de bovenste, naast het plafond.

Video: Aflevering 10 Steengoed - Nieuw leven voor oude gebouwen (September 2020).