Opmerkingen

Een oud appartement dat stedelijke en kosmopolitische herboren is

Een oud appartement dat stedelijke en kosmopolitische herboren is

Dit huis, gevestigd in een gebouw in Eixample van Barcelona, ​​betrof bijzonderheden in termen van distributie en structuur vanwege de hoeklocatie in het gebouw. Het oorspronkelijke huis werd verdeeld in een woonkamer in de afgeschuinde positie en de hoofdslaapkamer aan het andere uiteinde van de gevel. De keuken, erg klein en donker, communiceerde met de woonkamer via de distributiehal. Vanuit de keuken had je toegang tot de badkamer met de enige douche in het huis en aan de voorkant was nog een slaapkamer. Deze verdeling genereerde zeer donkere ruimtes.

Nook Architects draaide alle stukken en verwijderde een van de slaapkamers om ruimte te winnen in het daggedeelte. Na de hervorming zijn de posities van de woonkamer en keuken omgekeerd en wordt een verticale opening in de laadmuur geopend die hen scheidt, zodat ze ruimte en verlichting winnen. De hoofdslaapkamer bevindt zich nu in de afschuining en wint ruimte. In de plaats bezet door de oude keuken is een grote badkamer met doorzichtige deur van polycarbonaat. Wanneer het badkamerlicht brandt, fungeert dit schuifpaneel als een verticale lamp, waardoor de ruimtelijke sensatie van het centrale deel van het huis wordt uitgebreid. De enige stukken die hun oorspronkelijke positie behouden, zijn de tweede kamer en een toilet, volledig gerenoveerd.

De relatie tussen de woonkamer en de slaapkamer is ook verbeterd dankzij een grote schuifdeur die kan worden geïntegreerd in de okerkleur van de scheidingswand.

Adverteren - Blijf lezen hieronder Een project met veel licht

De nieuwe verdeling van de ruimtes slaagt erin om het licht dat vanuit de gevel binnenkomt naar het donkerste deel van het huis te slepen. Bovendien is de relatie tussen dagruimten verbeterd, meer in lijn met de huidige levensstijl.

Voor het moderne leven

Bij de hervorming is het belangrijkste timmerwerk in de gevel bewaard gebleven en gerestaureerd voor later emaille schilderen. In plaats van de 4 mm enkele glazen is dubbele beglazing met een luchtkamer geplaatst. Allen zijn comfort in het nieuwe huis.

Gezien baksteen, gewelven en houten balken

De materialen en tinten die de Nook Architects-studio in deze hervorming gebruikt, zien er heel natuurlijk uit: onbewerkt hout voor de vloer van de woonkamer en slaapkamers, hydraulische vloer van geometrische tekening voor de keuken en badkamers, en keramische texturen gevernist in mat in de structurele muur en gewelven. Sommige wanden zijn onbekleed gelaten om de keramische structuren te verbeteren. De rest van de schaduwen van het appartement: wit, oker en grijs.

Baksteen en muur

Detail van de bakstenen muur en de halfhoge muur als basis met deco-objecten.

Materialen in de eetkamer

IJzeren en houten tafel met houten stoelen en gestoffeerde zitting.

Een scheidingswand en schuifdeur

De relatie tussen de woonkamer en de slaapkamer is ook verbeterd, dankzij een grote schuifdeur die kan worden geïntegreerd in de okerkleur van de scheidingswand en verdwijnt wanneer deze open is.

Met de deur dicht

In het bovenste gedeelte van deze okerkleurige scheidingswand is een spiegel geïnstalleerd, die een ruimtelijk gevoel van diepte en tegelijkertijd de mogelijkheid biedt om de hoofdruimte volledig te verdoezelen.

De hoofdslaapkamer

De hoofdslaapkamer heeft ruimte gewonnen nu deze zich nu in de afschuining bevindt. Aan het plafond van de slaapkamer veranderen de gewelven hun oriëntatie: hier zijn ze radiaal om de positie in het gebouw te bewaren.

Ga vanuit de dagzone

Uitzicht vanuit de eetkamer naar de keuken via twee openingen die communiceren met de keuken, badkamer en de tweede slaapkamer en het toilet. Aan het einde van de galerij ziet u de verdeling van de ruimte op de plattegrond.

De woonkamer

Open balken en gewelven op het dak. Heel persoonlijk Hier, in de woonkamer, een lees- en verzamelruimte. In de partitie moet je een module met de audiovisuele apparaten kunnen plaatsen. De bank zou in het midden van de woonkamer, naast de eetkamer, de ruimte verdelen.

Op weg naar de keuken, de badkamer en het toilet

Het hele gebied van de keuken, badkamer en toilet, evenals de verdeler naar de tweede slaapkamer is bedekt met witte en gele geometrische tegels.

Visuele verbinding

Uitzicht op de toegangen van het daggedeelte tot de rest van het huis.

Keuken verdeeld in L met schiereiland

De keuken is verdeeld in L met werkruimte en winkel voorkant met hoog meubilair. De ruimte wordt voltooid met een schiereiland met desatuinos bar.

Geometrische vloer

Uitzicht vanuit de keuken op de slaapkamer en toilet.

Natuurlijk licht dat wordt verspreid

Het natuurlijke licht van de hoofdgevel dat de woonkamer, eetkamer en de hoofdslaapkamer direct ontvangen, wordt in de rest van het huis gegoten door de open ruimtes aan de voorzijde die de woonkamer van de keuken, de badkamer en de slaapkamer scheidt.

Geen deuren

Ga zonder deuren, totale verbinding.

De badkamer

In de positie van de oude keuken is er een grote badkamer met een doorzichtige deur van polycarbonaat.

Een verhelderend middel

Wanneer het badkamerlicht brandt, werkt dit schuifpaneel als een verticale lamp.

Met douche en cabine

Interieur van de badkamer met douche. Naast het glazen douchescherm is een glazen deur waardoor u toegang heeft tot de toiletcabine.

Toilet met schuifdeur

Het toilet met schuifdeur. Het kijkt uit op de tweede slaapkamer.

Thuisdistributieplan

Video: Appartement kopen en verbouwen midden in de stad (Augustus 2020).