Anderen

Vroeger een oud kantoor, nu een mooi appartement van 30 meter

Vroeger een oud kantoor, nu een mooi appartement van 30 meter



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

José Chás

Het veranderen van een triest kantoor in een lichter appartement is de grote prestatie van het hervormings- en interieurproject van dit appartement. De architecten, Cristina Alcalá en Rosina Celada, oprichters van Abracadabra Decor, een bedrijf dat enscenering, uitgebreide renovatie- en decoratiediensten aanbiedt. Dit huis is de eerste radicale verandering die ze tegenkwamen. "De eigenaren wilden van deze ruimte een appartement voor toeristische verhuur in Madrid maken," vertellen ze ons. "Ze gaven ons een carte blanche voor alles, met de enige vereiste om uitzonderlijke en unieke woningen te realiseren in het centrum van de stad."

En met dit doel begonnen Cristina en Rosina een heel spectaculair resultaat te behalen.

In de inrichting van de woonkamer, net als in de rest van het huis, werden meubels in de huidige stijl gecombineerd met oude stukken om omgevingen met karakter en persoonlijkheid te creëren.

De banken en de salontafel zijn van Maisons du Monde; het jutetapijt, van El Corte Inglés, en de plafondlamp, van Ikea. De ficus, door Casaplanta. José Chás

De algemene verlichting werd opgelost met een zorgvuldige selectie plafondlampen, van verschillende ontwerpen en opgehangen op verschillende hoogtes.

In de woonkamer een oppervlaktemodel; in de keuken, een ontwerp van Louis Poulsen, en in de hal, twee stukken oud oranje glas. José Chás

Een inklapbare opening scheidt de woonkamer van de slaapkamer. Gordijnen aan de binnenkant zorgen voor meer privacy in de ruimte.

José Chás

Hindernissen UIT

Het appartement had verschillende nadelen: de eerste, zijn kleine formaat, omdat het slechts 35 m meet2; en ten tweede was het erg donker. Met twee ramen die uitkijken over de straat, en twee andere, naar een binnenplaats, streefde het ontwerp van de nieuwe distributie naar ruimtelijkheid en meer helderheid. Om dit te bereiken, werden partities gegooid en omgevingen werden verenigd. Zo communiceert de hal rechtstreeks met de keuken, open naar de woonkamer.

Toegang tot huisvesting leidt direct naar de grote sociale ruimte, met de keuken open naar de woonkamer.

Om de ingang visueel af te bakenen, was de muur van de hal versierd met een papier gestempeld in groene tinten, door Leroy Merlin. Deze kleur, ook aanwezig in verschillende details van de keuken, staat als een geleidende draad. José Chás

Het Abracadabra Decor-team koos ervoor om het meest natuurlijke deel van het huis toe te wijzen aan de gemeenschappelijke ruimte, hoewel het ruimte deelt met de hoofdslaapkamer. Het doel was om een ​​volledig onafhankelijke ruimte te creëren, die ook het licht ontving dat uit de hoofdgevel kwam. Hoe is het opgelost?

Tussen beide kamers werd een glazen behuizing geïnstalleerd die natuurlijk licht binnenlaat en de omgeving ventileert.

De inrichting van de slaapkamer was gebaseerd op een neutrale basis, waaraan kleurslagen waren toegevoegd.

Het hoofdeinde, in grijs geverfd hout, is een oud gerestaureerd stuk; de blaker, door Cosme & Son; Nachtkastjes en beddengoed van Zara Home zijn gekocht bij Casa Alvarinho. José Chás

Het deel van het huis dat uitkijkt op de binnenplaats werd gebruikt voor een tweede kamer en een badkamer, elk met een raam.

NIEUWE AFWERKINGEN

Uiteraard werden in het geval van een alomvattende hervorming ook voorzieningen en coatings gerenoveerd. Vloer werd op de vloer van het hele huis geïnstalleerd, behalve in de badkamer, waar een porseleinen tegel werd geplaatst. "De badkamer, die iets meer dan 2 m meet2Het viel niet mee. Daarom sparen we niet om het materiaal te kiezen. Een vloer die imitatie hydraulische tegel nabootst, een wastafelmeubel afgewerkt in segmentaal eiken, de lampen met originele kristallen uit de jaren 30 ... ", leggen Cristina en Rosina uit. De muren waren wit geverfd, hoewel in de hal deze afwerking afwisselend met een behang met plantaardige motieven die de monotonie doorbreekt en dynamiek geeft aan de decoratie.

Door het meubilair aan de voorkant te verdelen, kon een eethoek in het midden van de keuken worden geplaatst. José Chás Het Abracadabra Decor-team, verantwoordelijk voor de hervorming en inrichting van dit appartement, heeft geen centimeter verloren. Zo werd de ingang van de muur die toegang geeft tot de keuken gebruikt door een groene kast, door Maisons du Monde die, naast het aanbieden van opslagruimte, siert. José Chás

PERSONALITEIT PLUS

Timmerwerk is een van de elementen die huisvesting een speciaal karakter geven. Niet alleen de behuizing in industriële stijl die de woonkamer van de slaapkamer onafhankelijk maakt, maar ook de deuren van de rest van het huis. Deze, die afkomstig zijn van sloopwerkzaamheden, zijn van verschillende houtsoorten: sommige van kastanje en andere van den thee. Het interieur ontwerpteam
Hij restaureerde ze met grote zorg, zodat ze allemaal dezelfde afwerking hadden. "Toen we ze kozen, was elke kleur één kleur!", Vertellen ze ons.

ECLECTISCHE STIJL

De inrichting was ook belangrijk om de wens van de eigenaren te vervullen om een ​​huis met identiteit te krijgen. Nadat ze een achtergrond hadden gedefinieerd van witte muren en houten vloeren, die gemakkelijk bij elk voorstel past, kozen Cristina en Rosina voor een superdynamische inrichting, met moderne meubels, inspirerende ontwerpen wijnoogst en oude stukken hersteld. Wat betreft textiel, ze werden gekozen in neutrale tinten
geanimeerd soepel met details die de aanraking van kleur zetten.

In de kleinste kamer werd een tweede slaapkamer gemaakt, met een bed aan de muur en een nachtkastje in Scandinavische stijl met een punt wijnoogst.

José Chás

De badkamer werd volledig gerenoveerd, met een kast met verfijnde lijnen, het kenmerkende bad en vintage luchtbedekkingen. De wanden waren bedekt met een ondergrondse tegelvloer en hydraulische vloertegels werden gekozen voor de vloer.

Hydraulische tegels, van Vives José Chás

De ingang van natuurlijk licht markeerde de verdeling van deze verdieping van 35 m2. Het daggedeelte, met de woonkamer, eetkamer en keuken, bevond zich dus tussen de twee ramen met uitzicht op de straat. Naast het feit en gescheiden door een glazen behuizing, was de hoofdslaapkamer. Het andere uiteinde van het huis, met uitzicht op een binnenplaats, werd gebruikt voor een tweede kamer en een badkamer.

José Chás

Meubels om de stijl te kopiëren:

Rekken Rekken

buy

179 €
De Redoute Interieurs.

Rekken met metalen structuur en houten planken.

buy

122,85 €
De Redoute Interieurs.

Serveerster bijzettafel met metalen en houten wielen.

Stoel stoel

aankoop

143,20 €
De Redoute Interieurs.
WINDSOR barkruk.

Nachtkastje

buy

59,99
De Redoute Interieurs.

Salontafel van massief grenen met lade, model Asayo.


Video: Free to Play: The Movie International (Augustus 2022).