Anderen

Een vloer vol licht en kleur

Een vloer vol licht en kleur

de hervormingsproject van dit centrale appartement van Madrid en de uitvoering ervan werd uitgevoerd door Nimú ontwerpteam. Met zijn moderne interieurontwerp en zijn nieuwe distributie is er niets meer van zijn verleden als kliniek. Nu is een licht huis met prachtig uitzicht naar het landschap van Madrid, dankzij de grote ramen. Licht versterken en exterieur en interieur versmelten waren prioriteiten voor de eigenaar, die bovendien praktisch vroeg of haar nieuwe huis een wasruimte had - omdat ze een plek nodig had om op te hangen - en een opslagruimte.

Met de verspreiding die door het onderzoek naar voren werd gebracht, werden al uw wensen vervuld. Was de sleutel Verdeel het huis in twee gebieden: gemeenschappelijk en privé. In het gemeenschappelijk, met zes grote ramen op de hoofdgevel en nog vier aan de zijkanten, is er een woonkamer, die de keuken integreert, een speel- of leeshoek en een kantoor. Allemaal in een doorschijnende en rechthoekige plattegrond, waarbij elke kamer zijn ruimte begrensd door halfhoge muren, die de doorgang van natuurlijk licht toestaan ​​en ervoor zorgen dat het uitzicht vanaf elke plek in de ruime woonkamer wordt overwogen.

Met deze verdeling wordt de circulatie vloeiend tussen de omgevingen en wordt oogcontact in de hele ruimte behouden, behalve het speel- en leesgedeelte, achter de keuken en iets verder weg, om de hoek nauwkeuriger te verlaten van zijn al in het privégedeelte waren de slaapkamers gelegen, de belangrijkste met badkamer en de tweede met toegang tot de waslijn die de eigenaar nodig had, en die met een paar meter een wasruimte en strijkijzer is geworden. De opslagruimte bevond zich tenslotte tussen twee slaapkamers. Wat betreft de coatings, het ultra-heldere wit van de muren werd gecombineerd met een warme houten vloer behandeld met olie.

In de keuken en in de badkamers wordt een zeer vergelijkbare esthetiek gekozen, met de zwart-witte en witte en grijze duo's, om een kleurenhomogeniteit, waardoor een gevoel van grotere breedte ontstaat. De kleurinzet in de kamer is echter het tegenovergestelde. Overlappende en contrasterende verschillende tonen worden gebruikt om maximale visuele interesse te krijgen.

Adverteren - Blijf lezen hieronder Een grote vergaderruimte

Een veelkleurig tapijt, met geometrische motieven en optisch effect richt de aandacht op de woonkamer en dient als een link tussen de twee banken, met verschillende stoffering.
Banken: aubergine, van Avant Haus, en beige, ontworpen door Nimú Design Team. Kussens en tapijtmodel Cubic, van BoConcept.

Hoek met planten

Ze zijn uniek om een ​​gevoel van frisheid in de kamer over te brengen en dragen ook bij aan een gezondere lucht omdat ze deze zuiveren. Gebruik hydrojardineras om te slagen met irrigatie.

Een heel persoonlijke deco

Ontspan en ontsnap, zonder het huis te verlaten. Een hangmat in het midden van de kamer roept een ongewoon gevoel van vrijheid op in deze stedelijke flat. De aanwezigheid geeft de sfeer een Boheemse sfeer, terwijl het woongedeelte wordt gescheiden van de eetkamer.
Kussens in de hangmat en gehaakte poef, van Filocolore. Nesttafels, van BoConcept.

Contrastkleuren

De paarse bankstoffering krijgt prominentie met een mix van kussens in een grote verscheidenheid aan kleuren. Op de vloer verrijken geometrische patronen het kleurenpalet verder. Een idee dat werkt!
Kussens en Cubic tapijt, zijn van BoConcept.

Woonkamer, eetkamer en keuken: open ruimte

De woonkamer onderhoudt visuele verbinding met andere woonkameromgevingen: eetkamer, keuken en werkruimte. Deze laatste twee worden gescheiden door muren, en niet door scheidingswanden, met als doel het beste uit natuurlijk licht te halen en ruimer aan te voelen.
Dressoir, in walnoot en lak, ontworpen door Nimú Design Team. Vaas met kleuren, afbeelding en lamp, van BoConcept. Samsung TV.

Bloemen om te versieren

Een witte vaas met een smalle hals en bloemblaadjes eromheen heeft een bloemmotief met een sculpturale roeping. Dergelijke stukken hebben visueel belang, met of zonder bloemen.
De vaas, verworven tijdens een reis naar Nederland, is van de bloemist van Passa Flor.

De eetkamer

Detail van de eetkamertafel, gekocht in Holland.
Stoelen en damajuana's, verworven in Rastro in Madrid.

Verschillende stoelen

De El Rastro-stoelen in Madrid, met verschillende rugleuningen en stoelen, delen vintage stijl, vol charme, en vormen een groot gezin rond een kingsize houten tafel, verworven in Nederland.

Keuken open naar de woonkamer

De keuken is een meer sfeer van de woonkamer, hoewel de ruimte, rechthoekig in plan, wordt afgebakend met een werkmuur, betegeld in turkoois, en een langere. De toegang is eenvoudig, er zijn geen deuren, slechts twee openingen.
Turquoise tegels, van Ceramica Vogue, in Azulejos Peña.

Keuken op twee fronten

De hoogste muur is uitgerust met de koelkast en de meest omvangrijke meubels.
Nimú Kitchen Design Team.

Maximale helderheid in de keuken

De oriëntatie maakt het mogelijk om oogcontact met de woonkamer te behouden tijdens het koken. Met de installatie van de gootsteen en de keramische kookplaat aan de uiteinden wordt een groot aanrechtoppervlak bereikt.
Keramische kookplaat en oven, van AEG. Bell van Zanussi. Sink, door Ikea. Grifo, uit kranen drie.

Na de keuken, speeltuin

De witte boekenkast past gemakkelijk bij de muren en het verfijnde en symmetrische ontwerp harmonieert met de decoratie. Hier geplaatst, maakt het bovendien de distributie van woonkamermeubels gemakkelijker, omdat met zoveel ramen de locatie ingewikkeld was.

Studie- en leeshoek

Het werkgedeelte, gescheiden van de woonkamer met een halve muur, is uitgerust met een extra lange tafel.

Tulpenstoelen van Knoll; flexo's, van Habitat, en papieren bollampen, van Ikea.

Zeer persoonlijke stijl

De inrichting van elke kamer in het huis valt op door zijn uniekheid. Als de wolk van ballonlampen verrassend is in het werkgebied, zijn het in de kinderkamer de uitbarstingen van kleur en de mix van stukken die de aandacht trekken.
Rode ladekast, van Ikea

Speel hoek

Sillita, van Vinçon; Habitattafel; en vinyl Olifant, van Inke. Stage, door Leroy Merlin.

Leuke en lieve kinderkamer

Het hoofd van een rendier aan de muur, opgezette dieren op het hoofdeinde en een raket die oprijst naar een sterrenhemel ... Deze details van de kinderkamer, rond een smeedijzeren bed met tralies, distil fantasie en veel tederheid. De grijze basis, in schril contrast met de witte, zorgt ervoor dat het meubilair meer opvalt.
Nicolas bed, door Maisons du Monde. Kussens, deken en kruk met gehaakte hoes, van Filocolore. Lamp, door Habitat. Correpasillos, van EurekaKids.

Een slaapkamer met karakter

Het hoofdeinde, gebruikt als een boekhandel, en een houten elandhoofd, hebben een grote visuele impact op de hoofdslaapkamer, waar het dominante wit alleen contrasteert met paarse, paarse en pastel groene penseelstreken.
Elandkop, in hout, gekocht bij www.sissy-boy.nl. Stage, door Leroy Merlin.

Nachtkastje hersteld

Detail van het nachtkastje, met een retro-luchtlamp en een minikrukje.
Linnen kussens, van Filocolore.

Een lichte badkamer

Het is omdat een breed dakraam met transparant glas tussen hem en de slaapkamer opende. De witte versiering verbetert die helderheid. Om te benadrukken, de werkdouche met een kingsize glazen scherm.
Kraan Bimax, van Kranen Drie, in douche en wastafel. Sink, door Leroy Merlin.

Een originele trofee

Gebruikt om ze in de woonkamer te zien, verrast dit elandhoofd in de slaapkamer. Nieuwsgierige accessoires op nieuwe plaatsen ... maximale visuele interesse!
Elandkop, in hout, gekocht bij www.sissy-boy.nl.

Badkamer en waslijn

Vanuit de kinderbadkamer, die de materialen en esthetiek van het hoofdgebouw behoudt, hebt u toegang tot een andere kamer, die wordt gebruikt als waslijn en strijkkamer. In de scheidingswand die hen scheidt, werd ook een glazen opening geopend.
Bimax Taps, van Taps Three. Solliciteer bij Ikea. Dienblad in badkuip en platform, van Habitat.

Wasgoed met waslijn en nog veel meer ...

Het werd gedaan op verzoek van de eigenaar, omdat het huis het ontbrak. Het werd geprojecteerd met meer meters om er een wasruimte en strijkijzer van te maken en zo de keuken duidelijker te verlaten

Plan en details van de hervorming

- Keuken, kantoor, speel- / leeshoek ... zijn omgevingen die ruimte, natuurlijk licht en uitzicht op de open plattegrond van de woonkamer delen. Met strategische muren worden ze echter onafhankelijk, zonder oogcontact te verliezen.

Video: 5x VLOER INSPIRATIE VOOR INRICHTEN WOONKAMER - HOME TOUR MAKE OVER (September 2020).