Anderen

Renovatie in een herenhuis

Renovatie in een herenhuis

De hoogte van de plafonds, gefreesd door houten balken, en de verdeling van zijn 95 m2 in twee hoogtes, fascineerden de eigenaren van dit oud vissershuis gelegen in de stad Villasar de Mar. Como in Barcelona de transformatie naar een huis vereiste een hervorming iets speciaals gingen ze naar het team van interieurontwerpers van Modus Vivendi. Samen besloten ze de originele elementen van het huis te behouden en deze te combineren met avant-gardistische oplossingen om een ​​zeer persoonlijke omgeving te creëren die wordt gekenmerkt door een mix van stijlen. Timmerwerk herstel was de sleutel. De toegangsdeur naar het huis, de ramen en de zichtbare balken Ze werden gerehabiliteerd met anticarcoombehandelingen. Wat de verdeling betreft, waren de wijzigingen gericht op het realiseren van bredere ruimtes die zich beter aanpassen aan de huidige behoeften. De oude gang werd bijvoorbeeld opgenomen in de hal waar het bestaan ​​van onherstelbare vochtigheid in de muur werd verborgen achter kleurrijke glaspanelen.

De doorgang naar de rest van het huis gebeurt nu via een originele halfronde boog. Vanaf hier heeft u toegang de trap die naar de eerste verdieping leidt, een toilet en de keuken. Omdat het toilet kleine afmetingen had, kozen de interieurontwerpers voor een opvallende decoratie die de beperkte beschikbare ruimte herwaardeerde. Hiervoor bedekten ze elke muur met verschillende materialen, afwisselend tegels en verf in oranje en blauw. Bovendien brachten ze de proporties van het toilet in evenwicht door het plafond visueel te verlagen met vezelgordijnen. De keuken is ook uitgebreid en het werd helderder en verving een deel van de scheidingswand die met de patio communiceert door een muur van trottoirs. Ernaast werd een pantry gecreëerd, waarin een origineel stenen gewelf werd bewaard. Op de eerste verdieping werd de hoofdslaapkamer - toegankelijk via een schuifdeur - voltooid met een kleedkamer, die onafhankelijk werd van de rustruimte met een Pladur-scheidingswand, en de badkamer werd ook uitgebreid om het functioneler te maken . Wat de vloer betreft, werd op de eerste verdieping gekozen voor een warm parket en rustieke Catalaanse tufsteen op de begane grond, wat contrasteert met de huidige designmeubels.

Adverteren - Blijf lezen onder Salon

De woonkamer was wit geverfd om het natuurlijke licht dat door het raam binnenkomt te verbeteren.

Onder een kleurrijk tapijt, verworven in Marokko, was er een plank, van Ikea en een bank, van Herma.

Entree boog

Een originele halfronde opening communiceert de woonkamer met de rest van het huis.

Op de muur werden glazen panelen geplaatst die de vochtigheid van de muur verbergen. Het design, zeer modern, contrasteert met de rustieke lucht van de Catalaanse tufsteen die werd gebruikt om de vloer te plaveien. De tafel is hersteld. Vezel tapijt in Ikea.

de gevel

De raamomheining en de houten poort zijn de originelen die het huis had, voormalig huis van een familie van vissers.

Keuken met bijkeuken

In de keuken was een ruimte gereserveerd om een ​​pantry met het gewelfde plafond op twee hoogten te plaatsen, omdat in het laagste gedeelte het oorspronkelijke gewelf, van zichtbare baksteen, werd bewaard. De bijkeuken was ingericht met een module ontworpen door Modus Vivendi, met planken, afneembare manden, kledingkast en verschillende laden.

Helderdere keuken

De keuken werd uitgebreid met de aangrenzende kamer.

Om natuurlijk licht te ontvangen, werd een deel van de muur die communiceert met de patio vervangen door bestratingsstenen. Meubels ontworpen door Modus Vivendi. Bautek stalen werkblad.

Kinder slaapkamer

In de meisjeskamer scheidt een rood geschilderde boog de rustruimte, in het wit ingericht, van de speeltuin, in het geel geschilderd. Wastafel, van Duravit. Van Ikea: Benno toiletplank, bed en nachtkastje met wielen.

Kleine badkamer

De combinatie van coatings kenmerkt de gehele hervorming. Tegels, oranje verf bedekt met een grote spiegel en blauwe verf afgewisseld op de toiletwanden.

Stap naar de slaapkamer

De slaapkamerdeur schuift; Dus als het wordt geopend, belemmert het de toegang tot de kleedkamer niet.

De glazen vertrekken vergemakkelijken de doorgang van natuurlijk licht in de gang.

Master slaapkamer

De slaapkamer werd onafhankelijk van de kleedkamer door middel van een Pladur-muur geschilderd in chocoladekleur met aluminium profielen. Omdat er geen nachtkastjes waren, werd een praktische plank op het hoofdeinde geplaatst. Structuur van de kleedkamer, planken en manden, van Ikea.

badkamer

In de badkamer valt de kleurrijke combinatie van materialen op.

Het gedeelte van de muur boven de toiletten bleef zonder tegels; een deel werd gebruikt om een ​​spiegel te plaatsen en een deel was indigo geverfd, alsof het een schilderij was. Wastafel, door Villeroy & Boch. Toilet, van Duravit. Car, door Pom D'or. Handdoeken, van Monesal Grass.

PLANO

Hoofdpunten van de hervorming:

- De woonkamer, keuken en slaapkamer zijn uitgebreid

- Installaties en coatings zijn vernieuwd