Informatie

Een zeer persoonlijk ingericht huis

Een zeer persoonlijk ingericht huis

Pablo Sarabia

De overvloedige helderheid en de mogelijkheid van een op maat gemaakte hervorming waren voldoende redenen voor dit huis om zijn eigenaren te verblinden; Toen ze haar zagen wisten ze dat ze veel mogelijkheden had. Ze gaven niets om de pijnlijke staat waarin ze zich bevonden, omdat het huis al vele jaren gesloten was en omdat de bouw ervan niet was gerenoveerd. De huidige eigenaar, Rut Chicote, zou de leiding hebben over zowel de hervorming als de daaropvolgende decoratie; twee vragen die niet ingewikkeld zouden worden, omdat hij alleen zijn ervaring als interieurarchitect zou moeten uiten.

SLEUTELS VAN DE HERVORMING
Het optimaliseren van de ruimte, het elimineren van partities, het verkrijgen van licht en het herverdelen van de omgevingen waren de doelstellingen van het werk. De ruimte werd uitgebreid met de aangrenzende ruimte en geniet dankzij een nieuw venster ook van een grotere helderheid. De nieuwe keuken is een open ruimte naar de grote gemeenschappelijke ruimte, die het licht ontvangt dat uit de hoofdgevel komt. Om dit te doen, moesten we een badkamer en een deel van de hal opgeven. Om bovendien ruimere en comfortabelere kamers te hebben, werden de gang en de gang afgeschaft. In slaapkamers en badkamers zijn schuifdeuren van vloer tot plafond geïnstalleerd om een ​​groter gevoel van hoogte te creëren. Dus, naast het vrij laten circuleren van het licht, werd het oppervlak gemaximaliseerd en werd een gevoel van onmiskenbare amplitude bereikt. De oorspronkelijke vloer werd vervangen door een iepplatform, dat het hele huis een warme noot geeft.

PERSOONLIJKE DECORATIE
Nadat een betere organisatie van de beschikbare meters was bereikt, was het meubilair nodig om van deze verdieping een comfortabele woonruimte te maken. De interieurontwerpster combineerde designstukken met haar eigen creaties om een ​​moderne en persoonlijke esthetiek te creëren, heel voorzichtig. Rut Chicote drukte niet alleen haar stempel op veel van de meubels - zoals de woonkamer- en eetkamertafels, wat haar ontwerpen zijn - maar ook op gerecyclede en teruggewonnen objecten zelf.

Adverteren - Blijf lezen onder Salon

De woonkamer is ontworpen als een multifunctionele ruimte voor het hele gezin. Naast het feit dat het een eetkamer is, beschikt deze grote gemeenschappelijke ruimte over een werkruimte en een leeshoek. De salontafel, gemaakt van okumehout, is een ontwerp van Rut Chicote Interiorismo. Stoel, met bekleding van La Tapicera.
De kussens zijn van H&M Home en Maisons du Monde.

De witte kleur en houten meubels in dezelfde afwerking, verbinden de verschillende omgevingen
vanuit de woonkamer

keuken

Voor de keuken is gekozen voor gelakt meubilair met gladde fronten en een openingssysteem voor de gola. De apparaten werden voorzien van panelen om ze te integreren in het ontwerp en de afwerking van het meubilair. Het aanrecht en plint zijn gemaakt met witte Krion, een steen gemengd met mineralen en harsen.

Keuken detail

De keuken, speciaal ontworpen door de studio van Rut Chicote, staat open voor de woonkamer. De kasten zijn gedeeltelijk verborgen achter een hoge bar die wordt gebruikt voor snelle maaltijden en ontbijt en herbergt de kookplaat.

De kasten die naast het schiereiland blijven, verbergen een laadzuil.

Eetkamer

De eetkamerdecoratie werd voltooid met een gelakt dressoir in helderblauw. Dit zijn, net als de tafel, ontwerpen van Rut Chicote. De sfeer werd gecompleteerd met witte Noordse stoelen.

Klassiekers van het ontwerp werden gecombineerd met meubels ontworpen door de eigenaar van het huis.

Kinder slaapkamer

De kinderkamer wordt voorgezeten door een origineel cabinevormig bed. Dankzij het meubilair, de accessoires en de decoratie van de muren werd een leuke en zeer creatieve kamer bereikt. Het bed is een Rut Chicote-ontwerp van een Ikea-model.

Dankzij het centrale kastblok kunnen ze ook als werkoppervlak worden gebruikt.

Master slaapkamer

De hoofdslaapkamer was ingericht met meubels die walnotenhout en witte fronten afwisselen. De combinatie van neutrale tinten met groene penseelstreken resulteerde in een frisse en moderne sfeer.

De kleur van de muur, donkergrijs, helpt het hoofdeinde te verbeteren.

badkamer

De badkamer is ingericht met een meubelstuk, wat een lichter effect creëert dan de ontwerpen die de vloer bereiken. Bovendien werd wit gekozen als hoofdkleur en werd een spiegel op de wand van de gootsteen geplaatst.

Muur opknoping

Handgemaakte mobiele muurhanger, Galaxy-model, € 49, van Lorena Canals.

Sleutel stuk

Tweekleurig tapijt in zwart en handgeweven maagdelijk wolbeen, uit de Stockholm-collectie, € 139, van Ikea.

vliegtuig

Een centrale open conceptruimte, waarin zich een woonkamer, eetkamer, hal en keuken bevinden, is de as van het huis en waar de familie het grootste deel van de tijd doorbrengt. Het huis heeft ook drie slaapkamers en twee badkamers.

Video: WOONKAMER GEZELLIG INRICHTEN + 5 STYLING TIPS! BINTI HOME (September 2020).