Informatie

Een huis ten zuiden van Mallorca

Een huis ten zuiden van Mallorca

De eigenaar van deze oude landhuis hij vertrouwde de ervaring van Mallorcaanse architect Arnau Panadés toen hij besloot het te hervormen. Het doel was om er een moderner huis van te maken, dat alle gemakken van vandaag zou hebben, maar zonder zijn landelijke essentie of zijn charme te verliezen; En zo is het geweest.

Het huis, van buitenaf gezien, onderhoudt de stenen gevel en zelfs fruitbomen die al had, maar nu belangrijke verbeteringen bevat die het mogelijk maken om meer buiten te leven. Onder hen, de waardoor twee portieken, het bouwen van een verhoogd zwembad en geïntegreerd in de omgeving, en het installeren van een grote ijzeren beglazing die, gelegen in een gewelfde doorgang - voorbestemd voor opslag - een royale ingang naar natuurlijk licht veronderstelt en het huis "letterlijk" opent voor het landschap. Wat het interieur betreft, heeft de architect de distributie aangepast om deze functioneler te maken. De twee ruimtes die het meest hebben geprofiteerd van de veranderingen waren de keuken en de woonkamer, omdat ze nu meer ramen en meters hebben. De reden ligt voor de hand: het zijn verblijven waar je veel tijd doorbrengt, en ze zijn ook de ontmoetingsplaats voor familie en vrienden. Daarom is de keuken echt iets anders. Men kan zeggen dat het leven in het huis eromheen draait omdat het een open ruimte is waar het werkgebied ruimte deelt met een eetkamer en een woonkamer; maar het heeft ook een directe toegang vanaf de straat en toegang tot de veranda die aan het zwembad voorafgaat.

Het is ingericht, net als de rest van de kamers van het huis, met de eenvoud van een bijgewerkte en functionele rustieke stijl; waarin je wedt op het wit in muren en plafond, en een keramische stoep die de kleitegels nabootst. Een zeer succesvolle combinatie die heldere en tegelijkertijd gezellige ruimtes creëert en bovendien continuïteit geeft aan de verschillende omgevingen van het huis. In de woonkamer en slaapkamer valt de natuurlijkheid van de decoratie op, gebaseerd op de mix van Ruwe bekleding met rustiek meubilair van natuurlijk hout. Hier, net als in de keuken, overspoelt de aanwezigheid van natuurlijk licht de twee omgevingen en slaagt erin om het interieur met het exterieur te verbinden.

Reclame - Blijf lezen hieronder Uitzicht op de veranda met een buiten-eetkamer.

Hier valt de grote boog op en de koepelvormige doorgang die naar de keuken leidt. Rechts van de foto het hek dat dit gebied scheidt van het zwembad. Teak stoelen en tafel met ijzeren standaard zijn van Tempo Mobles.

Het huis onderhoudt de originele stenen gevel en zelfs de fruitbomen.

In de afbeelding een andere van de portieken van het huis van waaruit een trap naar het dak begint, die wordt gebruikt als solarium als het goed weer aankomt, en ook als een uitkijkpunt.

Het zwembad is geïntegreerd in het omliggende landschap.

Het bevindt zich op een lager niveau dan de rest van het huis en gaat op natuurlijke wijze samen met de horizon en de omgeving. Het is ook een uitstekend uitkijkpunt om van de zonsondergang te genieten. Kussens en dienblad, van Ikea.

De woonkamer was gericht op de ingang van natuurlijk licht.

Om het interieur met het exterieur te verbinden, werden de banken bovendien tegenover beide zijden van de deur geplaatst die naar de veranda leidde; salontafel en boekenkast in kersenboom; Alles van Tempo Mobles.

Goed idee

De witte kleur, die de hele kamer overstroomt, en de plafondhoogte vermenigvuldigen het natuurlijke licht en creëren het gevoel van grotere amplitude.

De keuken en eetkamer delen een ruimte

wat gezellig is door de combinatie van het eikenhout van de Xey-meubels, te koop in Cuinart, en de rustieke bekleding. Tafel en stoelen, door Tempo Mobles. Vaatwasser, van Siemens.

In de slaapkamer is een grote nis gemaakt die het traditionele hoofdeinde vervangt.

Om de kamer te versieren, werden verschillende texturen gecombineerd en ruwe tinten gemengd met geroosterd. Tafel, lamp, kussens en gordijnen; van Tempo Mobles.

In de slaapkamer

De opening eindigde met een boog, die opvalt door zijn afmetingen en de badkamerdeur omlijst, scheidt de rustruimte van de kleedkamer.

In de badkamer is er een semi-verzonken wastafel in een houten kast.

Het ontwerp lijkt op een oud bad en dankzij de speciale maatregelen kunnen twee kranen met lamellen worden geïnstalleerd.

Het plan toont de verdeling van het huis in twee verschillende zones, die een L. vormen

Degene die meer ruimte inneemt en een vierkante vloer heeft, bestaat uit een hal, die leidt naar twee slaapkamers en de woonkamer; en de hoofdslaapkamer. Het tweede gebied is een langwerpige en doorschijnende ruimte met keuken, eetkamer en woonkamer.

Video: Vakantiewoning Zuid Spanje (September 2020).