Behulpzaam

Een prachtig penthouse met terras in de stad

Een prachtig penthouse met terras in de stad

CLEAR CLEMENT

Toen hun huidige eigenaren - een paar jonge professionals - dit huis in Madrid vonden, wisten ze dat ze het van boven naar beneden moesten hervormen. Ondanks het spectaculaire terras - het beste van het huis - waren de rest van de kamers, erg klein, verdeeld in twee kamers, een minimale keuken en een oncomfortabele badkamer. Verre van wat ze eisten: brede en open ruimtes, naar buiten geprojecteerd.

Goede isolatie Een van de problemen van de zolders is de overmatige blootstelling aan kou en hitte. Daarom werd deze hervorming geïnvesteerd in isolerende plafonds en wanden voor meer comfort en energiebesparingen van de eigenaars. En ze zijn in wit geverfd om het overvloedige natuurlijke licht dat het hele huis geniet beter te vangen. Staande lamp, van Aromas del Campo. Fauteuil, van Westwing.

In & uit. Het installeren van een glazen deur zorgt voor een betere integratie van het terras in de woonkamer, zelfs wanneer deze gesloten is. Hier kozen we voor een aluminium timmerwerk met verborgen plaatprofielen en een soort slim glas, dat de zon in de zomer filtert en de warmte blokkeert die in de winterdagen naar buiten komt. Crystal Guardian Sun, van Guardian Glass.

De echo-aanraking. Aan de voorzijde van de woonkamer is de keuken, open en met ontbijtbar inbegrepen. De aanwezigheid van planten is belangrijk zowel buiten als binnen het huis.

Adverteren - Lees hieronder WAT EEN CERT! Lupe Clemente

Het bestaan ​​van een pilaar in de kamer heeft de distributie veel geconditioneerd. Om van die hoek te profiteren, werd een op maat gemaakte plank met planken aan de muur geplaatst. Een fauteuil en een staande lamp veranderden deze ruimte in een aangename leeshoek.

Verticaal drietal
In de woonkamer, op de bank, werd een compositie van foto's van identieke grootte en lijstwerk geplaatst. De plaatsing, naast elkaar, en de keuze voor vergelijkbare kaders en thema's versterken het gevoel van orde. Door dit soort composities op het zitgedeelte lijken de plafonds groter. Foto's: 3 interieuranatomieën, door Aikvall. Poef, tapijt, plantenbak en spiegel, van Zara Home.

OPENLUCHT LEVEN Lupe Clemente

Het hebben van een terras in de stad is een voorrecht; vooral als het breed is, zoals deze. De royale afmetingen maakten het mogelijk om een ​​ontspanningsruimte met een bank en fauteuil aan de ene kant te plaatsen, en aan de andere kant, een eetkamer buiten om van beide te genieten met de eerste zonnestralen.

CHILL OUT-GEBIED Lupe Clemente

De oriëntatie van het terras bepaalt de keuze van de planten, afhankelijk van de uren licht en water die ze nodig hebben. In dit geval hadden we de hulp van tuindeskundigen om de buitenoase te configureren. In potten of in bloembakken bedekken de planten de gehele omtrek van het terras, zowel in de eetzaal als in deze, meer casual. Tuinmeubilair, van El Corte Inglés. Tapijt en kussens, van Ikea.

PREMIUM NEUTRAAL Lupe Clemente

Het hele woningproject draait om kleuren en natuurlijke elementen. Het bewijs hiervan is de keuze in de woonkamer van een wollen tapijt en katoenen kussens in neutrale tinten, die contrasteren met het marineblauw van de bank of het groene fluweel van de fauteuil. Een chromatisch spel dat karakter geeft.

Sofa, van Maisons du Monde, kussens, van El Corte Inglés en salontafel gemaakt van natuursteen, door de eigenaars.

Intocable Lupe Clemente

Sommige pijlers, zijnde vracht, mogen niet worden verwijderd; Dit is het geval in de keuken, die verre van een twistpunt was, maar als een scheidend element met de woonkamer was geïntegreerd. De esthetische continuïteit wordt gewaarborgd door dezelfde houten vloer te plaatsen.

Industriële stijl
Twee identieke plafondlampen werden geïnstalleerd op de ontbijttafel. Het exterieur, in zwart, contrasteert met het gouden interieur, een zeer eigentijdse combinatie.
Lampen, van SuperStudio. Stoelen gekocht bij een antiekwinkel.

IN BICOLORSLEUTEL Lupe Clemente

De keuken was ontworpen in zwart en wit. De eerste werd gekozen in muren en aanrecht, om natuurlijk licht te vangen, en de tweede sterren de lagere meubels, kranen en lampen.

De distributie ervan in U was een succes, daarmee wordt de ruimte beter gebruikt. Porselein, van Peña Tiles. Foto door YellowKorner.

Laat het licht stromen. In kleine keukens, zoals deze, is natuurlijk licht belangrijk. Een goede oplossing is om de wand van het raam vrij te maken om het binnendringen van helderheid en de vrije beweging ervan door de kamer te vergemakkelijken. Daarom werden de hoge meubels en de koelkast aan de rechterkant geplaatst en in het wit gekozen om de kamer niet visueel te verkleinen.

GOED GERICHT Lupe Clemente

Nadat de natuurlijke verlichting was verbeterd, werd de kunstmatige opgelost met verschillende modellen hanglampen, staande lampen en led-inbouwspots op het plafond. Deze, verspreid over het hele huis, zijn een moderne, economische en efficiënte optie.

Meest natuurlijk
In de onophoudelijke zoektocht naar natuurlijke elementen, kozen we ervoor om de hele verdieping van het huis, inclusief de keuken, te bedekken met een houten vloer die continuïteit en warmte aan het project gaf. Alleen het terras en de badkamer met keramische tegels ontsnappen aan deze oplossing. Om het contrast te benadrukken, werd gekozen voor een donkere houttint, eiken afwerking, wat het een tijdloos uiterlijk geeft. Laminaatvloeren, van Parador.

Schuifdeuren
De keuze voor dit type deuren is de beste optie in kleine ruimtes, omdat ze, wanneer ze in de scheidingswanden zijn geïntegreerd, geen ruimte innemen. In dit huis werden twee geplaatst, in de slaapkamer en in de badkamer. Beiden werden opgeheven tegenover de deur van het terras zodat, wanneer ze open bleven, het licht van de ene kamer naar de andere zou circuleren en een gevoel van grotere ruimte zou geven.

MUUR TOT MUUR Lupe Clemente

In de slaapkamer van het huis, voor het bed, werd een dubbele kledingkast geplaatst die een hele muur beslaat. Dankzij de vier deuren kan elk lid van het paar een module voor zichzelf hebben. De fronten waren wit geverfd, net als de rest van het timmerwerk van het huis, en originele lederen handgrepen die hun ontwerp bijwerken, werden geplaatst. Beddengoed, van Zara Home. Schilderij van Procolor.

HELDERE SLAAPKAMER Lupe Clemente

Voor de kast was het tweepersoonsbed gerangschikt, met een aangepast hoofdeinde, afgezet met kopspijkers. Aan beide zijden vormen houten en metalen nesttafels een nachtkastje. Nachtkastjes, van Zara Home.

ZWART & WIT Lupe Clemente

Een meubel gevlogen met laden herbergt de dubbele wastafel geïntegreerd in het aanrecht, allemaal in onberispelijk wit. De keuze uit ronde uitloopkranen, spiegels en zwart textiel zorgen voor een moderne toets.

Coatings, van Peña Tiles. Taps, door Leroy Merlin. Handdoeken en tafelspiegel, van H&M Home.

HET EEUWIGE PAAR Lupe Clemente

De badkamer - net als de keuken - werd in zwart en wit geprojecteerd. Voor vloer- en wandbekleding zijn porseleinen tegels, rechthoekig of zeshoekig, met marmeren afwerking gekozen, in tegenstelling tot het zwart van de schermprofielen, de kranen en de spiegel, ontworpen voor deze ruimte door de Backsteen-studio. Badkamermeubel, van Ikea. Mampara, van Glaxoduch. Mechanismen, van Simon 100.

Huisvestingsplan en hervormingssleutels CLEAR CLEMENT

De interieurontwerpstudio Backsteen (www.backsteen.es) creëerde een project dat past bij de nieuwe eigenaren. Het eerste doel was om alle muren van het huis te slopen, waardoor alleen de muren van de behuizing en een structurele pijler overblijven die niet kon worden verwijderd. De ruimte, nu verdeeld in een langwerpige badkamer en een eenpersoonskamer met standaard maatregelen, breidde de openbare ruimte van het huis uit en veranderde de woonkamer en keuken in een ruime en onbelemmerde kamer. Zoals Victor Zorita van Backsteen ons vertelt, gaven de badkamer en de keuken wat problemen.

De verandering van de locatie van de keuken was een probleem van waterafvoer, omdat de regenpijp meer dan vier lineaire meter van de gootsteen en de vaatwasser was. Hiervoor was het noodzakelijk om een ​​minimale hellingsstudie te ontwikkelen, die de juiste afwatering zou garanderen, en bovendien werd de vloer van de keuken naar de algemene regenpijp verhoogd. "Het is heel belangrijk om dit soort onderzoek van tevoren uit te voeren - zegt Víctor Zorita - omdat het het werk van een werk volledig bepaalt".

Het andere grote probleem ontstond in de badkamer. Comfort stond voorop. Om dit te doen, werd een scheidingswand geplaatst die het een breedte van 120 cm gaf, het minimum om zonder moeite te bewegen, en alle elementen (douche, toilet en wastafel) waren op dezelfde muur aangebracht. De lengte van de kamer werd bepaald door de lengte van de slaapkamer, dus een rechte muur werd bereikt en er was een woonkamer met een zo ontspannen mogelijk geometrische vorm. Toen de technische obstakels waren opgelost, was het de beurt aan de coatings. De muren waren wit geverfd en in de badkamer kozen we voor porselein met marmeren afwerking, die originele zeshoekige vormen aanneemt in de douche. De vloer van de rest van het huis was bedekt met hout. Wat de decoratie betreft, wilden de eigenaren eenvoudige ontwerpen waarbij soberheid en elegantie de overhand hadden. De zwart-witte, natuurlijke tinten en de aanwezigheid van planten, zowel buiten als binnen, geven het nieuwe project een gezochte en bereikte esthetische continuïteit. Nu ja, het ruime en lichte huis verdient zijn prachtige terras.

IMITATEER UW STIJL

Video: Uitzicht penthouse Nieuw-Crooswijk (September 2020).