Opmerkingen

Een prachtige zolder recentelijk gerenoveerde zolder in Santander

Een prachtige zolder recentelijk gerenoveerde zolder in Santander

David Montero

Een jonge vrouw zoekt haar eerste huis, is al een tijdje aan het browsen en klikken zonder iets te vinden dat haar interesseert. Maar ontdek op een dag, zonder heel goed te weten hoe, de website van de Aedificare-studio. Zijn Selfmade Aedificare-sectie, met zijn motto "Koop een flat klaar om te leven zoals je wilt", overwint het. "Diezelfde nacht heb ik je al een e-mail gestuurd," vertelt hij ons. "Ik was op zoek naar een gloednieuw appartement, met een stijl die ik leuk vond."

En op de website zag ik afgewerkte huizen, gerenoveerd tot het laatste detail door hun ÆTEAM, zoals ze graag worden genoemd, die opvielen door hun huidige esthetiek en goed ontwerp. Wat nu zijn huis is, een zolder en centrale zolder, van 45 m2, in Santander, is een van zijn projecten. De studie vertelt ons over de vorige staat van het huis en de hervorming: "het was een donkere ruimte, bijna zonder natuurlijk licht".

Adverteren - Blijf lezen onder CHIC DECORATION David Montero

De woonkamer is voor de eigenaar van deze zolder uw toevlucht als u naar huis terugkeert. Met schuine plafonds en gestoffeerde muren is het extra warm zonder een beetje stijl te verliezen. Weinig meubels, maar met een goed ontwerp en een tapijt in volledige kleur, zijn voldoende voor deze ruimte van enkele meters om persoonlijk en verspilling te zijn.

Slaapbank, door Maisons du Monde. Kussens, door Gancedo. Fauteuil en salontafel, van DecadesXX. Over dit, accessoires, Zara Home en boeket, Flores Lucrecia. Bijzettafels van Comodé-meubels. Tapijt van Javier Velarde. Interieurontwerp, van de Aedificare-studio.

RUIMTEAANSLUITING David Montero

Na de renovatie van het appartement bevindt de eetkamer zich bijna in het midden ervan; in een gebied van constante doorgang tussen de woonkamer, de keuken en de slaapkamer, gescheiden door een glazen wand. Een volledig succes van de deco: kies de tafel met ronde vorm om de circulatie vloeiender te maken.

De stoelen zijn afkomstig van Feira da Ladra, de populaire en oudste markt in Lissabon. Mesa van Ikea.

EEN NIEUW GEZICHT David Montero

Het onberispelijke imago dat deze zolder er nu uitziet, is grotendeels te danken aan de totale renovatie van de coatings. Het opvallende contrast van wit en grijs op muren en plafond, samen met de nieuwe heldere vloer met een versleten patina, vormen een elegante en tijdloze basis om het interieurontwerpproject te ontwikkelen voor de jonge vrouw die in het huis zou wonen.

De originele hanglamp, met meerdere lampenkappen van andere werken uitgevoerd door Aedificare, is een ontwerp van de studio, die de medewerking had van Technical Light voor de installatie. Klassieke laminaatvloer, in gebleekt teak, Quick-Step.

LANGZAAM RITME David Montero

De galerij van het huis, eerder vergeten, is vandaag een herstelde ruimte die de eigenaar die momenten van ontspanning biedt die nodig zijn om van alles los te koppelen. In het weekend, op klaarlichte dag, is het een heerlijke hoek, die gezellig is met een nieuw rooster en het rolgordijn van dunne bamboe.

Silla, uit El Rastro de Madrid. Kleding, van Ceca tot Mekka.

RUIMTE David Montero

De ultraheldere eetkamerdecoratie verspreidt natuurlijk licht en laat het breder lijken. Deze sloopsensatie draagt ​​ook bij aan de sloop van het oorspronkelijke plafond - waarvan de balken worden gehandhaafd - om hoogte te bereiken in dit gebied, en de opening die het verbindt met de galerij en het visuele perspectief verlengt.

Op de console, schedel en varken, van Comodé Furniture. Plate, door Paul Fuentes. Op de tafel, arrangement, van Flores Lucrecia, en accessoires, van Doméstica Santander.

VERDEL ZONDER TABIQUES David Montero

De interieurontwerpstudio nam zijn toevlucht tot kleur om de omgevingen van de ruimte visueel af te bakenen en tegelijkertijd focuspunten te introduceren die de decoratie stimuleren.

Keukenmeubels, van OB-keukens, in gelamineerde glans, met marmeren aanrecht. Griffin, door Franke. Azulejos, van Complementto, in Lostal. Cactus, van Commode Furniture.

David Montero KEUKEN MET ENKELE METERS David Montero

Daarin is een evenwichtige verdeling tussen het aanrechtblad - noodzakelijk om voedsel te bereiden - en kook- en watergebieden essentieel. Kraan en wastafel zijn van Franke.

GEWELDIG IDEE David Montero

De slaapkamer is gescheiden van de woonkamer door een glazen behuizing, lichter dan een traditionele scheidingswand. Dit heeft een gouden reflexglas dat volgens Aedificare "volgens de tijd van de dag en de verlichting een spiegel wordt die de ruimte bijna vermenigvuldigt zonder het te beseffen".

Zwaluwen, geschilderd door Alfonso Piñeiro. In de keuken, keukengerei en kruiden, door Doméstica Santander.

AAN RAUDALES David Montero

De glazen wand en deuren zijn ontworpen om de doorschijnende vloer van de zolder te verdelen, maar het uiterlijk introduceert een pluspunt van ontwerp, dat de ruimte uniek maakt. Bovendien laat het natuurlijk licht stromen zonder obstakels tegen te komen. In harmonie met het hout bieden verschillende bamboe rolgordijnen privacy aan de slaapkamer wanneer dat nodig is.

Muur ontworpen door Aedificare en gemaakt door Carpintería La Nogalera.

EIGEN STIJL David Montero

Twee stomende gaasgordijnen scheiden het slaapgedeelte van de kleedkamer en ten oosten van de badkamer. Het effect in de slaapkamer: ze geven de omgeving een meer vrouwelijke uitstraling en laden de ruimte niet op. Zonder scheidingswanden, met een grotere opening dan welke deur dan ook, krijgt de ruimte visuele diepte en is de circulatie vloeiend.

De kleding komt uit de winkel De la Ceca a la Meca.

ONTSPANNENDE SFEER David Montero

De eigenaar wilde voor haar slaapkamer een serene inrichting, die voor rust zou zorgen. Daarom omvatte de studie de omgeving, waarin wit dominant is, natuurlijke tonen en texturen; en opteerde om maximaal belang te hechten aan de hoofdeindewand. Om dit te doen, haalde hij de originele baksteen van de muur van de muur van het huis en creëerde een groot raster van gelakt grenen, dat fungeert als een frame voor een paneel van houtsnippers.

Kussens, door Gancedo. Dekbedovertrek, dekbed en plaid, Zara Home.

BADKAMER MET KARAKTER David Montero

"Na het smetteloze wit van het hele huis vinden we een kleine chromatische verrassing," zeggen ze van Aedificare. Ze verwijzen naar het roze glasmozaïek dat zich rond deze ruimte wikkelt. Een levendig rood duo - glazen ring en ronde spiegel - heeft daarentegen een enorme visuele impact.

Basin, van Regia. Grifo, van Nobili. Glasachtig mozaïek, door Hisbalit. De vintage spiegel werd gered door de studio in een van zijn werken. Handdoeken, van Zara Home.

IDEEËN VOOR KOPIËREN: Aangepaste ontwerpen David Montero

Ze zijn de oplossing voor 'moeilijke' ruimtes waaraan ze hun eigen stijl bieden, zonder hun bruikbare ruimte te verminderen. Hier centreert het maxi hoofdeinde-paneel, ontworpen door Aedificare, de positie van het bed, waaraan het een extra dosis warmte biedt. Nachtkastjes, door Maisons du Monde.

BODEM DIE UITBREIDEN David Montero

Een lichte toon heeft dat effect, maar beïnvloedt ook de richting van de lamellen. Op deze zolder lopen ze parallel aan de gevel zodat de plant er langer uitziet. gelamineerde klassiek, in gebleekt teak, van Quick-Step.

BERICHT AAN CHEER David Montero

Kies stukken die je leuk vindt. De ochtend beginnen met een ideaal ontbijtset is een formule gelukkig binnen handbereik. Keramiek, van Binnenlandse Santander. Arrangement, door Flores Lucrecia.

SPECIALE TEXTIEL David Montero

Animeer de deco met een mix van kussens. Het geheim van een chique combinatie is dat er minstens één spectaculair is. Zoals die gemaakt met geometrische fluwelen rails van Gancedo.

| Hearst Infographic

"Het eerste dat werd gedaan, was een volledige sloop van scheidingswanden en plafonds, het verkrijgen van een doorschijnende ruimte en toegang tot de cabines van het gebouw, om hoogte te bereiken in de lounge en zo de totale ruimte te bereiken." Sindsdien wordt de zolder getransformeerd in een nieuw huis, waar elke beslissing is gericht om ervoor te zorgen dat de circulatie vloeiend is en dat het licht geen obstakels vindt, allemaal met het doel de ruimte visueel uit te breiden.

Wanden, plafonds en balken zijn leeg gelaten, er is een laminaat met witte patina geïnstalleerd en er is een glazen scheidingswand gekozen om de plant in twee gebieden te verdelen: dag en nacht, hoewel de visuele perceptie is dat het duidelijk is. Andere sleutels van het project Ze concentreerden zich op het geven van een eigen stijl aan het huis, het differentiëren. Aedificare mikt onder meer op het chromatische spel dat in de keuken is gemaakt; het gebied is in feite de ingang van het huis, dus de eerste indruk moet positief zijn. "Het contrast tussen het turquoise van het meubilair met een roze tegel doet ons meer willen zien." Terwijl we verdergaan, vervolgt hij, "het uitzicht is alleen gericht op het plafond van de eetkamer, waarin de zichtbare balken zijn gebruikt om een ​​wolk van vintage tulpen op te heffen met een instelbaar licht, dat 's nachts een regen van tulpen wordt".

Reeds in de woonkamer, drie elementen "nodigen ons uit om iets langer te blijven": de grijs-grijze muur, het zolder plafond en het tapijt, maken het een ultra gezellige ruimte. Het gebruik van hout draagt ​​bij aan dit toevluchtsoord, dat aanwezig is in de woon-eetkamer-keuken, en ook in de slaapkamer. Daarin verrast een grenen hoofdeinde met zijn grote afmetingen en warme effect. Het resultaat van deze hervorming vervulde de dromen van de jonge eigenaar: comfort, design, licht en functionaliteit.

Realisatie: Cristina Rodríguez Goitia