Behulpzaam

Dit vrijstaande huis is prachtig

Dit vrijstaande huis is prachtig

Gelegen in een woonwijk in de buurt van Barcelona en nieuw gebouwd, dit vrijstaande huis, ontworpen door de Ik studeer Grané Martí Arquitectes, Het is perfect voor Veronica en Quim, hun eigenaren. Het beste van het huis: een glazen gevel die het verbindt met een veranda en tuin, en zijn functionele verdeling, met de essentiële partities. de interieurontwerpstudio Espais Balmes Het was van begin tot eind verantwoordelijk voor alles: decoratie, meubels, textiel, verlichting, bekledingen ... Het resultaat: omgevingen met visuele continuïteit, maar niet homogeen, samensmelting van stijlen en mix van texturen.
In de woonkamer, het zenuwcentrum van het huis, werden twee omgevingen gecreëerd: woon- en eetkamer. Elke kamer heeft zijn eigen ruimte, begrensd door twee tapijten en door de locatie van de bank die, dwars op de glazen wand geplaatst, de eetkamer de rug toekeert. Verbonden met de laatste door een baai zonder een deur, om de bloedsomloop vloeibaarder te maken, is de keuken. Het werd beschouwd als een ontmoetingsplaats en niet alleen voor de voorbereiding van lunch en diner. In zijn voordeel: het heeft een rechthoekige plattegrond en heeft hetzelfde licht en hetzelfde panoramische uitzicht op de tuin als de woonkamer. Om het beste uit zo'n licht en aangenaam uitzicht te halen, werd het midden van de keuken geoptimaliseerd met een groot schiereiland, met een bord en een ontbijt- en lunchbar die, ondersteund op de eerste, heel dicht bij de ramen staat. Van beide is de visuele verbinding met de buitenkant totaal. Op de langste muur van de kamer, een extra lang aanrecht met gootsteen, kasten, ovens en koelkast. Aan de andere kant van de keuken, met toegang vanuit de woonkamer, bevond zich de slaapkamersuite. Het licht en de tuin, die er ook deel van uitmaken, hebben de verdeling ervan geconditioneerd, goed opgelost met een scheidingswand die het plafond niet bereikt. Aan de ene kant, naar buiten, bevond zich de rustruimte en aan de andere kant de kleedkamer; waarachter de badkamer is.
Eindelijk de verrassing die het huis redt: tweede verdieping, met een oppervlakte van meer dan 20 m2, die toegankelijk is vanuit de hal. Het is doorschijnend, het heeft een andere bestrating, als het eronder steengoed is, is het hier een rustiek platform en de decoratie maakt het een multifunctionele ruimte.

Adverteren - Blijf lezen onder Outdoor life

Op de veranda, onder de terrasvormige pergola, werd een eetkamer in stedelijke stijl gecreëerd, in grijstinten. Meer casual, de relaxte omgeving omvat ligstoelen, kussens, dozen ... en een dominante en vitale kleur: oranje.
Eetkamer, van El Corte Inglés. Ligbedden, van Habitat. Kussens, door Luzio en India & Pacific. Uit de eerste winkel komen de houten kisten en uit de tweede de manden. Tapijt van Coco-Mat.

Maximale helderheid in de kamer

Jaloezieën zijn eenvoudig om de intensiteit van natuurlijk licht in de woonkamer te verminderen. Omdat ze doorzichtig zijn, wordt er nog steeds van buiten genoten en blijft het gevoel van ruimtelijkheid in de woonkamer behouden. Estores, van Bauhaus. Boekenkast, op maat gemaakt in gelakt DM, door Carpentry Balmes. Fauteuil en groot kussen, van Luzio; klein kussen, van Filocolore.

Open en lichte kamer

Met de opeenvolging van ramen, zonder enige onderbreking, en een decoratie op basis van de harmonie van kleuren en materialen, wordt een visuele uniformiteit in de woonkamer bereikt die het gevoel van ruimtelijkheid versterkt. Sofa Protos, door Perobell. Kussens: roze corduroy, Filocolore en rode strepen en bloemen, Luzio. Ronde tafels en plaid, door Coco-Mat. Vierkante tafel, van Zara Home. Flexo, door Luzio. Op de achtergrond een schilderij van Verónica Hernández Arenas. Bestrating, van Pavigrés. Interieurontwerp, studio Espais Balmes.

Gedeelde ruimte

De bank, geplaatst met zijn rug naar de eetkamer, fungeert als een scheidend element in de woonkamer, maar, omdat zijn rug laag is, onderbreekt het de visuele verbinding tussen de twee gecreëerde omgevingen niet.
Tafel ontworpen door de eigenaren van het huis en gemaakt door Urban Marquises. Stoelen en geroosterde stof, van Luzio. Lamp, uit de Mec-collectie. Tapijt van Gra

Mix van texturen in de eetkamer

Een maxi gevlochten vezellamp vestigt de aandacht in de eetkamer, gescheiden door een tapijt van ultrazacht haar. Om te benadrukken: de verschillende kleuren van de stoelen die met hun versleten verf een vintage en industriële uitstraling aan het milieu geven.

Gecommuniceerde keuken

De doorgang die de woonkamer met de keuken verbindt.

Keuken met uitzicht

De distributie streeft een duidelijk doel na: het zicht op de tuin tijdens het koken en dagelijks eten. Daarom kijken het schiereiland, uitgerust met een kookplaat, en het kantoor, met een dwarsbalk op het aanrecht, naar buiten. Aanrecht, van Silestone. Bell, van Pando. Plaat en ovens, van Siemens.

Een bar in de keuken

Meubels, afkomstig van de studio Espais Balmes, uitgevoerd door Carpintería Balmes. Lamp en krukken, van Ikea.

Woonkamer

In deze open ruimte, gelegen op de eerste verdieping, met een bank en bijzettafels, werd een informele sfeer gecreëerd om te lezen, chatten, te ontspannen ... Ernaast vormt een tafel met een computer en een fauteuil met een omhullend ontwerp de werkhoek. Bureau, gebrek aan tafels en bank, door Ikea. Swan fauteuil, ontworpen door Arne Jacobsen in 1958, uitgegeven door Fritz Hansen.

Een zeer functionele slaapkamer

In de slaapkamer scheidt een scheidingswand de rustruimte van de kleedkamer. Met deze indeling wordt het bed voor de ramen geplaatst en kunt u alleen genieten van de buitenkant en de buitengewone helderheid. Dubbelzijdig hoofdeinde van Nani Marquina. Nachtkastje en lamp, van Ikea. Spreien: beige, van Zara Home en bedrukt, van Coco-Mat.

Grijs schittert in de badkamer

In de badkamer deelt een lichte tegelvloer met meerdere tinten de aandacht met het ronde bad en het landschap dat er vanaf te zien is. Blue Moon-badkuip, van Duravit. Handdoeken, van Zara Home.

Wastafel gebied

Azulejos, door Porcelanosa. Meubels, ontworpen door Espais Balmes, gemaakt door Carpintería Balmes. Wastafel uit de Palomba-collectie, door Laufen. Taps, door Zucchetti.

Vliegtuig en ideeën

Keuken met toegang naar buiten
Wanneer er een terras, een veranda of een tuin is verbonden met de keuken, moet de verdeling de toegang naar buiten vergemakkelijken zonder maximaal genieten van het landschap te voorkomen. De oplossing in deze ruimte, rechthoekig, is een schiereiland met de kookplaat geïnstalleerd zodat u tijdens het gebruik de hele keuken en de buitenomgeving kunt zien.