Informatie

Een gerenoveerd familiehuis

Een gerenoveerd familiehuis


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Toen dit appartement werd gebouwd, halverwege de jaren 50 van de vorige eeuw, was het leven heel anders dan nu. De distributie, zeer gefragmenteerd en slordig, vervulde de functie van het verkrijgen van de maximaal mogelijke kamers in de beschikbare 76 vierkante meter. Maar tegenwoordig is het niet nodig om zoveel eenpersoonskamers te hebben. Om deze reden besloot het echtpaar, dat dit appartement waarin hun grootouders woonden, te erven, naar de studio van Manuel García te gaan om het volledig te hervormen en aan te passen aan het ritme van hen en hun jonge zoon.

De binnenhuisarchitecten besloten om omwille van de vloer te snijden en partities neer te halen om de ruimte te openen. Ze trokken drie zones: één per dag, met de woonkamer en een kleine studeerkamer die door een glazen deur kan worden geïsoleerd; één 's nachts, met de slaapkamers; en een derde van de diensten, met de gang, de keuken en de badkamer, ingesloten in een kubus van spiegels die dient als een middel om de grenzen van de ruimte visueel uit te breiden en het licht te reflecteren en te vermenigvuldigen.

In het interieur domineren neutrale tinten, die eigentijdse en nobele materialen bieden, zoals eiken en wit marmer, die perfect passen bij originele elementen van het huis zoals lijstwerk, hoge plafonds of originele ramen. . Het ontwerp combineert ook verschillende tijden: huidige stukken discrete lijnen bestaan ​​naast teruggewonnen meubels die al in het huis een modern resultaat bereikten, maar dat zijn verleden niet vergeet. Bereid om door te gaan met het schrijven van de toekomst van dit gezin.

www.manuel-garcia.com
Foto's: Diego Opazo www.diegoopazo.com

Adverteren - Blijf lezen hieronder Nieuwe generatie

De eigenaren van dit appartement uit de jaren 50 in het centrum van Alicante gingen naar de studio van Manuel García om het aan te passen aan hun huidige behoeften.

Ga naar het licht

De woonkamer bevond zich in het gebied met een betere oriëntatie, wat zorgt voor een goed uitzicht en verlichting.

Enkele lijnen

Er is gekozen voor zeer actueel meubilair, maar met sobere lijnen voor een tijdloos resultaat.

kleuren

Het huis is uitgerust met erkende en geselecteerde meubels in witte, neutrale en grijze tinten, die de ruimte van helderheid doordringen.

als

Het televisiekastje, wit en sober, blijft bijna onopgemerkt.

Oorspronkelijke versie

Hoewel in sommige kamers het plafond moest worden verlaagd om plaats te maken voor de nodige nieuwe voorzieningen, werden de hoogte en lijstwerk in de kamer gehandhaafd.

Eetkamer

In witte en houttinten.

Door delen

De binnenhuisarchitecten verdeelden het huis in drie zones: een per dag, een voor een nacht en een voor service.

Eetkamer uitzicht Case study

Naast de eetkamer is een studieruimte geïnstalleerd.

Het onderzoek is onafhankelijk na een behuizing van parsolglas, terwijl het enige privacy biedt, maar de voorkeur geeft aan visuele communicatie tussen beide kamers.

Raak hout aan

De studie benadrukt de royale gevlogen tafel opnieuw gemaakt in gebeitst eiken.

Collector's Gallery

Op het bureau, een zorgvuldige selectie van grafische werken van gerenommeerde auteurs en verschillende reisfoto's van de eigenaars.

Alles in half licht

Gipslijsten werden gebruikt om indirecte verlichting op het verlaagde plafond te installeren.

Privacy instellingen

Voor het bureau fungeert een boekenkast van vloer tot plafond van eikenhout, geplaatst voor de doek van parsolglas, als een visueel filter tussen deze ruimte en de aangrenzende ruimte.

Servicegebied

Het servicegebied omvat de distributeur, een badkamer, de keuken en een kleine galerij.

Dit gebied, dat voorheen het meest ongunstig en donker was, is de ruggengraat van het project geworden en transformeerde de badkamer in een grote spiegelkubus.

Spiegel kubus

Voor interieurontwerpers is deze spiegelkubus "een versterker of centrale kern die het licht vermenigvuldigt en de verschillende activiteiten weerspiegelt die er omheen plaatsvinden".

In de kubus

De centrale spiegelkubus, hoofdpersoon van het project, herbergt de badkamer van het huis, verborgen binnen.

Douche licht

Met behoud van de essentie van de rest van de kamers, vormen natuurlijke materialen zoals hout en marmer een elegante en rustige ruimte. Het interieur van de douche is opgelost met een verlicht plafond met verlichting dat zorgt voor warme en diffuse verlichting.

Open geest

Aan de onderkant van de hal is de keuken, volledig open voor de rest van het huis.

Eiken hout

"Op zoek naar maximale integratie, de onderste modules zijn gemaakt van eikenhout en vormen een vouw van de bestrating zelf", verklaren ze uit de studie van Manuel García.

Wit marmer

"Op de eikenhouten kasten loopt het witte marmer door aanrecht en verticale wanden, waardoor een formele en visuele continuïteit ontstaat die ook eenvoudig onderhoud van dit werkgebied mogelijk maakt.

Eet in de keuken

Detail van het aanrecht en de bar voor informele maaltijden in de keuken.

Zwart en wit Master slaapkamer

Dankzij de combinatie van lichttonen, het overvloedige natuurlijke licht en de lijstwerk van de valse plafonds, wordt het een elegante en ontspannen ruimte.

Bed metgezellen

Zowel het nachtkastje als het dressoir zijn van Treku.

Grijze stof

Op de muur van het hoofdeinde is vinylpapier in grijstinten geïnstalleerd.

Word comfortabel

Treku dressoirdetail.

Kinder slaapkamer

Ga verder met de stijl van het huis, maar het is aangepast om het vriendelijker en vrolijker te maken.

Tussen katoen

"Textiel met geometrische vormen en groene tinten is de knipoog die deze eenvoudige kamer een meer informele ruimte maakt," verklaren ze uit de studie.

Speel huis

De muur naast het bed is bekleed met hetzelfde vinylpapier als de hoofdslaapkamer.

kast

Uitzicht op de kast van de kinderkamer.



Opmerkingen:

  1. Seabert

    Is het effectief?

  2. Judy

    Naar mijn mening heb je niet gelijk. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, we praten.

  3. Gabriele

    Ik kan u over deze vraag raadplegen en was speciaal geregistreerd om deel te nemen aan de discussie.



Schrijf een bericht