Behulpzaam

Een kosmopolitische hervorming

Een kosmopolitische hervorming

Het kosmopolitische karakter hiervan centraal appartement in Madrid het is op het eerste gezicht duidelijk; Het is niet verwonderlijk dat hun eigenaren, een jong stel met een kind, om werkredenen naar New York zijn verhuisd en dit huis als toevlucht hebben gebruikt tijdens hun frequente bezoeken aan Spanje. Omdat het gemakkelijk is om zich in het buitenland te isoleren, voelde dit paar de behoefte om banden met hun land te onderhouden; Op deze manier hebben ze altijd de mogelijkheid om een ​​uitje te maken om hun familie en vrienden te zien.

De locatie van het gebouw, midden in het centrum van de stad, evenals de aantrekkelijke architectuur - met hoge plafonds en bijzondere balkons - resulteerde in een onmiddellijke verliefdheid op de eigenaren. Om deze reden, en ondanks de gecompartimenteerde distributie, besloten ze het te verwerven met het doel een alomvattende hervorming door te voeren.

De sleutel tot verandering was vooral gericht op het samenbrengen van omgevingen om zo open mogelijke ruimtes te realiseren. Aangezien het een incidentele woning is, was het niet nodig om grote ingebouwde kasten of talloze kamers te hebben; Twee slaapkamers, een badkamer en een grote kamer, die de gemeenschappelijke ruimtes herbergt, vormen een leuk en gezellig familiehuis. Hetzelfde gebeurt met de uitrusting, organisatie en inrichting van elke omgeving; door af te zien van het gebruikelijke, waren bepaalde vergunningen toegestaan, ondenkbaar in een conventionele woning. Markeert de objecten van verlangen, de stukken van talloze reizen en een flagrante vrijheid die wordt weerspiegeld in meubels en details.

Het comfort, de oorsprong van de renovatie en het hoofddoel van de hervorming, krijgt een speciaal belang in de badkamer, nu absoluut nieuw. Als enige in het hele huis kreeg hij voldoende meters om het probleemloos te delen. Opgevat als nog een kamer van het huis, biedt het misschien meer decoratieve details van de woonkamer, naast een verfijnd sanitair ontwerp en traditionele nissen met glazen planken.

Adverteren - Blijf lezen hieronder Een gezellig leven

De integratie en het herstel van het oude balkon hadden invloed op de huidige inrichting, speciaal gekozen om de aanwezigheid ervan te benadrukken. Sofa, van Ikea. Staande lamp, lichtjaar. Koeienhuiddeken met zilveren afwerking, gele poef en kussens, van Maison de Vacances.

Lichte woonkamer

Weinig elementen, zorgvuldig geselecteerd en goed georganiseerd, vormen de woonkamer van het huis, waar meubels en planken vervallen zijn; Zo reflecteren de witte muren meer licht. Schommelstoel, Vitra. Houten meubels, van Concha Bay. Sommige schilderijen werden gekocht bij Brocar.

Privé tentoonstelling

Details die zo bijzonder zijn als een eenvoudige vitrine naast de bank, bepalen het unieke karakter van elke ruimte. Dit meubilair is in feite een oude medische kast die de eigenaar heeft gerestaureerd en gereserveerd om de herinneringen aan haar reizen bloot te leggen. Daarboven harmonieert een verzameling vlinders met de set. Witte voet flexo, door Añoz Luz. De salontafel van Antennae bestaat uit een origineel metalen dienblad op houten poten.

Gecommuniceerde omgevingen

De visuele integratie van de verschillende omgevingen in dezelfde ruimte werd grotendeels bereikt dankzij de keuze voor dezelfde verdieping. Het winnende materiaal was de Pergo, een afwerking van synthetisch hout die, bestand tegen vocht, vlekken en brandwonden, ook in de keuken werd geïnstalleerd. Bodem, van de firma Pergo, te koop in Tarimas del Mundo. Mesa, door Antennae. Tapijt van Maison de Vacances.

De eetkamer

Te paard tussen de woonkamer en de keuken, was de eetkamer uitgerust met meubels voor dagelijks gebruik; maar tegelijkertijd met een erkend ontwerp, het waard om te worden blootgesteld. Ze zijn protagonisten in de keuken, die was ingericht met kasten afgewerkt in wit en zuur glas en stalen apparaten. Persoonlijke gegevens prevaleren in de keuken. Waarom niet? Grootschalige foto's, collecties en souvenirs zijn uitstekende decoratieve accessoires.

De keuken

Keukenkasten, van Forlady. Tulpentafel, in Vitra. Mierenstoelen ontworpen door Jacobsen, in Vitra. Apparaten, Bosch, Balay en Fagor. Accessoires en gebruiksvoorwerpen, van Cucamona, Los Peñotes en Antennes.

Master slaapkamer

Een zeer suggestieve decoratie heerst in de slaapkamer met details die de nodige rust en delicatesse in een rustruimte bieden. Klamboe, van Ikea. Groene plaid, van antennes. Flexo Tolomeo, van Artemide, in lichtjaren. Gouden lijsten, door Brocar. Foto's van insecten, uit Cucamona. Kussens, van Antennae en Maison de Vacances.

Persoonlijke gegevens

Verfijning hoeft niet altijd hand in hand te gaan met design of avant-gardistische stijl: geërfde stukken, sieraden, kleding of onze favoriete accessoires kunnen de beste decoratieve aanvulling voor onze kamer worden. Tapijt van Zara Home. Houten bank met roosterzitting, Cucamona. Kussens, van Maison de Vacances en Antennes. De fauteuil in chocolade en de enorme spiegel die tegen de muur leunt, zijn afkomstig van familie-nalatenschappen. De witte quilt werd gekocht in Texture.

Lege badkamer

Na de hervorming werd een vrij royale badkamer bereikt; Zijn organisatie was gebaseerd op het creëren van een gevoel van maximale amplitude met witte coatings en gekozen decoratieve elementen. Het resultaat is perfect. Heldere porseleinen vloer in 30 x 30 cm, gresiet in het gebied van de douche en wastafel model Althea. Alles, te koop in Azulejos Peña. Roca handdoekhouder.

Wastafel gebied

Taps, van Grohe. Handdoeken en cosmetica, textuur. Marcos, uit Brocar. Kroonluchter verworven in een antiekwinkel.

HERVORM PLAN

Bij de hervorming werd besloten om de openingen te behouden, zelfs enkele werden uitgebreid, maar de deuren werden verwijderd. Het frame werd ook verwijderd door alles in wit te schilderen, om de doorgang van licht en de integratie in de muren, in die kleur geschilderd, te bevorderen. De oorspronkelijke dikte van de muren hielp de aanwezigheid ervan te benadrukken.

De structurele elementen die het huis bezat werden gerespecteerd en gerehabiliteerd, zoals de nis die het werkgebied in de keuken voorzit, versierd met een mooie buste van steenkarton uit New York.