Informatie

Totale hervorming

Totale hervorming

Studentenappartement en tegelijkertijd tweede woning van een familie uit Jerez. De kinderen groeien op en komen in Madrid wonen om te studeren, en de ouders bezoeken hen regelmatig. De oorspronkelijke distributie van dit huis uit de jaren zestig voldeed niet aan de huidige behoeften van de eigenaren. Ze waren duidelijk dat een hervorming moest worden doorgevoerd om de ruimte te reorganiseren. Ze vertrouwden het project toe aan de studie van architectuur en interieurontwerp van Almudena Rebuelta, die het huis een nieuwe identiteit heeft gegeven. Hoe? Met een distributie open concept dat bij kom bij keuken-eetkamer-woonkamer Het is voorstander van de ontmoeting in het daggedeelte, en dat is compatibel met het respecteren van de privacy in de drie slaapkamers die het huis nu heeft.

De sloop van onnodige scheidingswanden, de integratie van de gangmeters in de nieuwe hal, de verwijdering van de toegangsdeur ... het zijn allemaal veranderingen die het perspectief verlengen en meer amplitude bereiken, echt en visueel. Bovendien past het open concept op deze verdieping als een pak dat is afgestemd op het dagelijkse leven van de studenten. De broers kunnen dagelijks samenleven in de open ruimte, gedeeld door de woonkamer en de keuken: genieten van ontbijt, lunch en diner, tv kijken, chatten, naar muziek luisteren of rusten ... Het meubilair in deze open ruimte ook Het bevordert de ontmoeting.

Om te markeren, a hoekbank, met veel capaciteit zodat de vrienden die hen bezoeken en de hele familie zich op hun gemak voelen, en een extra lange bar die, verbonden aan het keukenschiereiland en met hoge krukken, een huidige, zeer functionele eetkamer is. De architectuurstudio slaagde er ook in om een ​​visuele continuïteit te creëren met de bekleding, vooral met hout. de kast eiken van de keuken brengt veel warmte in het huis en harmonieert met het nieuwe platform dat het, met de opstelling van de lamellen, visueel uitbreidt. In tegenstelling tot het hout, witte muren die voor helderheid zorgen en een reflexglas om een ​​van hen te bedekken, wat stijl toevoegt aan de decoratie en dat, met zijn spiegeleffect, ook een gevoel van grotere breedte creëert. De ervaring van een professional wordt ook op prijs gesteld in de slaapkamers. Voor de drie is er een distributie en aangepaste ontwerpen, die de ruimte ten volle hebben benut, zoals werkplanken die hoofdeinden van muur tot muur zijn, en gebeitste eiken bureaus.

OPEN CONCEP HERVORMINGEN:
De term verwijst naar een zeer functionele distributie, geschikt voor appartementen, die verschillende omgevingen in dezelfde ruimte samenbrengt. Slaan van onnodige scheidingswanden en het elimineren van sommige deuren zijn de sleutel tot dit soort werk, maar er zijn nog andere basisproblemen die moeten worden opgelost, zoals deze twee: vloeistofcirculatie. Het wordt bereikt door denkbeeldige gangen te creëren om van de ene omgeving naar de andere te gaan, zonder obstakels te ontmoeten. Scheidende elementen. Er zijn geen scheidingswanden, maar meubels en ad hoc-oplossingen die de omgeving bepalen: keukenbars, terrastafels, dubbelzijdige planken ...

Adverteren - Lees hieronder verder Visuele verbinding

De verdeling van de vloer verandert volledig na de sloop van sommige scheidingswanden. De keuken is nu geïntegreerd in de woonkamer en door diepte te bereiken
en perspectief vanuit beide omgevingen, wordt een gevoel van grotere amplitude gecreëerd. Hervorming en interieurontwerp van het Almudena Rebuelta-onderzoek. Sofa, van Ikea. Tafels, vazen ​​en tapijt, van Zara Home. Foto, door Cristina Rebuelta.

Blanco details

Zou je zeggen dat de bekleding van de bank kleur is ... mol? nertsen? Deze onbepaalde tonen zijn goed geschikt voor lichte penseelstreken. Je zult zien hoe ze helderheid en verlichting krijgen. Vazen, tafels en haarkussen, van Zara Home.

Goed uitgerust

Hoge en lage kasten, groot werkoppervlak met U-verdeling en extra lange stang. Deze keuken van Almudena Rebuelta kan een inspiratie zijn voor ruimtes met een paar meter. Neff oven en magnetron. Huishouden, door Zara Home.

contrasten

Decoreren met accessoires van verschillende texturen is een onfeilbare bron voor elke hoek van het huis om nieuwsgierigheid op te wekken en stijl te krijgen. Vaas, van Zara Home. Foto, door Cristina Rebuelta.

Meer stijl

In de woonkamer valt de muur van de bank bedekt met reflexglas op, een materiaal dat, door de keuken te reflecteren en de helderheid van de ruimte te verspreiden, de grenzen van de kamer vervaagt,
en dus lijkt het breder. De slag van het effect: een beeld van levendige chromatiek op wit. Kussens, Zara Home, behalve de grootste, die van A Loja do Gato Preto is, waar ook de deken vandaan komt, op de arm van de bank geplaatst.

Aanrecht op twee hoogten

Het schiereiland van deze keuken begrenst de ruimte, net als in andere huizen, maar hier is het ontwerp anders: het stijgt en breidt zich uit om het oppervlak uit te breiden en de keuken gedeeltelijk te verbergen voor de woonkamer.

Geen deuren

De hervorming was erop gericht de circulatie tussen de omgevingen vloeiender te maken. Daarom is de toegang tot de kamer direct vanuit de hal, door de deur te scheiden die hen scheidde. Een succes: visuele continuïteit, die wordt bereikt met het gebruik van hout op de muren en vloer en bereikt
Laat de ruimte groter lijken. Bloempot, door Kenay Home. Stage, door Savia Wood Design. Tapijt van Ikea.

Timmerwerk op maat

Het appartement heeft talloze houten meubels, met verfijnde en functionele lijnen, ontworpen door de studie van Almudena Rebuelta. Op deze pagina staan ​​de belangrijkste onderdelen van het interieur van de ijdelheid gevlogen, op de radiator.

Studie tafel

Op deze pagina staan ​​de studietafels centraal in het interieur.

In galerij plan

De schilderijen op deze verdieping zijn de verrassingsfactor, die kleur en persoonlijkheid toevoegt. In teveel huizen kun je zijn afwezigheid zien! Als jij er een van bent, laat jezelf dan gaan en koop kunst! Foto, door Cristina Rebuelta.

Inbouwkasten

Het interieur van het interieur is de kaptafel, op de radiator, de inbouwkasten en de studeertafel.

badkamer

Het donkere hout, aanwezig op het bureau, de kubusplanken en de wastafelkast - op de vorige pagina - is de link tussen
De slaapkamer en de badkamer. Roca wastafel en toilet. Handdoeken en accessoires, vanaf
Naar Loja do Gato Preto. In het hoofdeinde, details, van Tiger.

Moeilijke ruimte

De optimale verdeling van deze slaapkamer, gelegen naast de ingang van het huis, en met een zeer onregelmatige plattegrond, heeft het mogelijk gemaakt om de badkamer in een aparte ruimte te integreren en een bureau te hebben. Voor het bed in deze kamer werd ook een boekenkast / boekenkast ontworpen.

Huidig ​​ontwerp

Bureau en kubussen ontworpen door de studio van Almudena Rebuelta. Lyrics, door Sandra Marques.
Klok, van Zara Home. Pincet, door Leroy Merlin. Beddengoed, van A Loja do Gato Preto.

Van muur tot muur

Het bed krijgt meer bekendheid met een maxi hoofdeinde. Het is een bibliotheek van gevlogen werk, met brugstructuur en symmetrische distributie. Om meer gebruik te maken van de ruimte, kozen we verstelbare bladen in plaats van tafellampen en lichtontwerptafels, gevormd door een bovenste en onderste plank, bevestigd aan de vloer.
Samenstelling van de hoofdeindewand, ontworpen door de Almudena Rebuelta-studio. Foto, door Cristina Rebuelta. Geborduurde sprei, van Zara Home.
Deken van haar en kussens in hout- en tarwetinten, van A Loja do Gato Preto.

Heel gezellig

Het eiken hoofdeinde, met een plank die dienst doet als nachtkastje en boekenkast, harmonieert met het zachte palet, een vintage punt, gekozen voor de stoffen.
Kussens en beddengoed, Zara Home. Foto, door Cristina Rebuelta.

Style plus

Herinner je je de kussens versierd met toeters en bellen? De huidige versie van die klassieke details zijn decoratieve randen, eenvoudig of met een patroon, die je kunt zien in deze kussens, van A Loja do Gato Preto.

Huisvestingsplan

Huisvestingsplan.