Opmerkingen

Functionele en gezellige zolder

Functionele en gezellige zolder

Gelegen in de Barrio de Gracia in Barcelona, deze recoleto penthouse Het was oorspronkelijk het typische portiershuis, klein en vergeten, maar met ongelooflijk potentieel voor zijn locatie en zijn prachtige uitzichten. Dit was intuïtief door binnenhuisarchitect Anthony Chevalier, directeur van het creatieve bureau Le Dèpartement (www.le-departement.com), die niet aarzelde om het te verwerven als een investering om het te transformeren in een ontspannende ruimte met privé tuin, in de puurste stijl van de suites van een resort, typisch voor luxe vakantiebestemmingen.

Gezegd en gedaan. de terras van 30 m2 onderging een totale transformatie. Het belangrijkste obstakel, een helling van de vloer van meer dan 40 cm, werd opgelost door de bestrating van tegels te vervangen door een houten pallet bereid om twee hoogtes. Met deze oplossing konden de ruimtes in verschillende omgevingen worden verdeeld: eetkamer, relaxen, lounge en solarium. Het resultaat is een plek waar rust en privacy de rode draad zijn.
De verbouwing van het interieur van het appartement was gericht op het optimaal benutten van de 20 m2 verdeeld in woonkamer / slaapkamer, volledig uitgeruste keuken en badkamer met douche. Ook hier werd de oneffenheid van de vloer met treden in de keuken en in de badkamer opgelost. En hoe krijg je een slaapgedeelte in een heel kleine ruimte? De oplossing was om de keuken te verhogen om de bank te veranderen in een groot bed dat door een incidenteel railsysteem glijdt. De keuken is ook uitgerust met alle essentiële apparaten; of in zicht, zoals de magnetron, of verborgen in wat zich voordoen als laden. De wasmachine bevindt zich in een aparte ruimte, die toegankelijk is vanaf het terras en waar ook tuinaccessoires worden opgeslagen.
De keuze van dezelfde houten vloer voor het hele huis en de gevlogen planken ze brengen een vleugje lichtheid aan het geheel terwijl ze hun dimensies visueel uitbreiden. Een voorbeeld hiervan is in de woonkamer en in de badkamer, die ook bij het betreden van de douche op hoogte is gespeeld. De kenmerken van de zolder maken het ideaal om dagenlang te huren voor leidinggevenden, toeristen en filmproducenten.

Een hoogtevorming:

Het doel van de hervorming was tweeledig: enerzijds om het maximale uit het privéterras te halen om er een oase van rust van te maken en, anderzijds, de volledige verbouwing van het interieur om een ​​betere verdeling en grotere breedte te geven goed gebruikt 20 m2. In beide gevallen had het exterieur en interieur significante hellingen die moesten worden opgelost. De oplossing was het creëren van stappen die tegelijkertijd de scheiding van omgevingen mogelijk maakten. De verhoging van de keuken vergemakkelijkte de locatie van een op maat gemaakt bed met een matras dat, dankzij een schuifrailsysteem, verschijnt en verdwijnt na een muur volgens het tijdstip van de dag. De grijs geverfde muren, de houten vloer en een decoratie zonder strepen dragen bij aan de zengeest die zeer wordt gewaardeerd in stedelijke omgevingen.

budget:
Buitenschrijnwerk € 5.700
Pergola en voortenten € 10.300
Buitenverlichting € 1.200
Vloernivellering en interieurparket € 1.850
Schilderij € 3.350
Keukenlift € 729
Licht- en waterinstallatie € 3.160
Badkamer € 3.150
Deuren en ramen € 1.630
TOTAAL € 31.069

Adverteren - Lees verder onder Gelakte planken

Het plaatsen van een paar planken op de kleine lege muren bij de ingang van het huis combineert esthetiek en bruikbaarheid. Neem wat reis- of ontwerpboeken op om een ​​ontspannen sfeer te creëren. Gelakte planken in Greyhound-kleur, van Valentine.

Deuren in parelgrijze tinten

Op het terras waren de toegangsdeuren en die in de wasruimte met elegante lijstwerk in parelgrijs geverfd en wit omlijst. Aan beide zijden van de voordeur een paar glazen
Steen met buxus geeft het een zeer chique uitstraling. In de ramen, ook ingelijst in wit, werden rolluifels, op maat gemaakt met zeestof, aangebracht om regen en wind te weerstaan.

Goed beschermde buiten eetkamer

Het royale terras was verdeeld in verschillende ruimtes. Tussen de twee deuren en bevestigd aan de muur, werd een aangename eetkamer bestaande uit een uitschuifbare tafel, een hulpmeubel en twee klapstoelen. Om de directe zon te vermijden, werd een houten pergola geïnstalleerd, bekleed met zeedoek. Daarboven beschermt een schuin dak tegen regen en UVA. Op de achtergrond geeft een houten muur met een ingebouwde deur het terras meer privacy.

Met twee hoogtes

De belangrijke oneffenheden in de terrasvloer werden opgelost door een houten platform te plaatsen met een opstap die de eetkamer, de woonkamer en het solarium van de chill-out op verschillende hoogten verlaat. Naast de ligstoel wordt een poef van natuurlijke vezel zowel als zitplaats als bijzettafel gebruikt. Zonnebestendige bank en fauteuil van hars, door Maisons du Monde.

Lichte gordijnen

Lichte gordijnen werden rond de pergola-structuur geïnstalleerd, die, wanneer ze met de wind vliegen, een gevoel van vrede overbrengen. Om te voorkomen dat ze te veel bewegen, moet je een paar gewichten aan de onderkant hangen. Na de lounge nodigt een zonnebank met een mat en kussens u uit om overdag te zonnebaden en 's nachts volledig te ontspannen.
Een informele omgeving relaxen. Vloerkleden van natuurlijke vezels en een set zachte kussens verspreid over de vloer vormen de hippie-chique ruimte op het terras. Sommige vintage bustes van Boeddha in spithout en geurkaarsen, geplaatst op strategische plaatsen, zijn de essentiële decoratieve stukken om een ​​nachtelijke sfeer te creëren zwaar door de Zen-geest. Kussens en tapijten, door Calma House.

Wandkandelaars

Wandlampen, led-inbouwspots op de trap, een kubustafel met licht naast de bank en de romantische kaarsen verspreid op de vloer en op de vensterbank zijn verantwoordelijk voor het verlichten van de verschillende ruimtes op het terras en creëren een sfeer Lekker warm en ontspannend. De zijmuur was wit geverfd, in tegenstelling tot het grijs van de bank. Over de gehele lengte ervan is een houten paneel toegevoegd om meer privacy op het terras te hebben en de privacy van de ogen van anderen te behouden, terwijl u geniet van het prachtige uitzicht op de stad

Plafondlamp

Het interieur van de zolder was geschilderd in een zachte grijze toon, die contrasteert met het wit van het plafond en plinten; terwijl op de vloer een houten parket werd gekozen: grijs, geroosterd en een vleugje zwart zijn de tonen die door het hele huis worden gekozen, een voorbeeld hiervan zien we in de inrichting van deze gezellige lounge. Windhond schilderij van Valentine. Plafondlamp, Cottage Little House.

De bank wordt een bed en vice versa

Dankzij een banksysteem dat op rails en wielen is geïnstalleerd, wordt de bank in een oogwenk een bed en vice versa. Het beste is dat het een echte matras heeft die een echte nachtrust mogelijk maakt. De bedbodem kan eenvoudig worden opgetild en biedt een perfecte opbergruimte om beddengoed op te bergen. Kussens in bruine tinten gekocht bij Calma House.

Capiton linnen hoofdeinde

Zodra het matras is verzameld, verandert het bed in een comfortabele bank. De rugleuning en het hoofdeinde zijn op maat gemaakt en bekleed met capitoné-linnen. Naast de bank geven een paar treden gevlogen en verlicht met led toegang tot de keuken, op een hoger niveau gerangschikt en verborgen door de muur waar de bank rust.

Keramische tegels van het metrotype

Wie zou het zeggen! In deze keuken is alles: koelkast, vriezer, vaatwasser ... Wat eruit ziet als laden, verbergen in feite apparaten. In het bovenste gedeelte bevonden zich opbergkasten en de magnetron en in het midden
de gootsteen, de keramische kookplaat en de afzuigkap met led-verlichting. Aan de voorkant, keramische tegels type metro in glanzend zwart, van Acocsa Blue.

Houten vloer

Voor de toegangsdeur werd een vliegende plank als een bureau geplaatst om ruimte te winnen. De envelop was bedekt met een gerookt glas dat elegantie brengt. Op de tafel, opgehangen aan de muur, was de tv met zwenkarm waarmee het scherm vanuit elke hoek van de kamer kon worden bekeken. Kruk met linnen bekleding en zwarte bekleding, op maat gemaakt. De vloer van de badkamer, gemaakt van hout. Om de afmetingen van visueel uit te breiden
het huis werd geïnstalleerd houten parket, zelfs in de badkamer. In dit gebied werd het hout echter behandeld om de vochtigheid van deze ruimte te weerstaan. Aan de onderkant van de badkamer, op een ander niveau, was de douche geïnstalleerd, met glazen behuizing, en die toegankelijk is voor
Een vliegende stap. Ernaast bevindt zich de wasruimte, die toegankelijk is via een deur vanaf het terras.

Twee houten planken

Twee planken van behandeld hout zijn gemaakt van badkamermeubels. Rieten manden dienen als opslag. Op het aanrecht was de gootsteen geplaatst, vrijgesteld met ingebouwde kraan, en aan de muur een spiegel met LED's. Geglazuurd keramiek, van Acocsa Blue. Kranen, van The Bath Point.

Zolder plan

Zolder plan