Behulpzaam

Gedroomd toevluchtsoord in de Pyreneeën

Gedroomd toevluchtsoord in de Pyreneeën

Breng licht in elke hoek van dit landelijke huis De Empordà, Girona, was het hoofddoel van de hervorming, ondernomen door de Architectuur- en decoratiestudio Lizarriturry Tuneu. Om dit te bereiken, werden twee factoren in aanmerking genomen: aan de ene kant respecteer de indrukwekkende middeleeuwse stenen gevel met smeedijzeren balkons en anderzijds om in het interieur een correcte verdeling van de kamers te herstellen, omdat het een oud huis was, het was nogal chaotisch. In elk herenhuis was de keuken het middelpunt van het leven, iets dat de huidige eigenaren koste wat kost wilden behouden. Daarom werd gedacht om het op de begane grond te installeren, veel helderder dan de rest.

Vervolgens bevond zich de eetkamer, tegenover een glazen omheining waardoor u toegang heeft tot een patio dat geeft licht, aangenaam uitzicht en, bovenal, het leven in de maanden van goed weer. In deze fabriek werden de traditionele stenen bestrating en de balken in het plafond gerespecteerd, die in het hele huis in zicht zijn. Het belangrijkste onderdeel van dit gebied is de trappen die uit een ander deel van het huis kwamen, schoven geheel naar de keuken. Via de brede trap komt u op de bovenverdieping waar zich de slaapkamers en de woonkamer bevonden. Van deze laatste zie je de eetkamer en de patio via een dubbele beglazing. De soberheid die de keuken en de woonkamer domineert, blijft aanwezig in de kamers, veel somberder vanwege hun oriëntatie en de kleine ramen die typisch zijn voor middeleeuwse architectuur. De kinderkamer wordt gedomineerd door de rechte lijnen van het kale grenen houten meubilair. Hetzelfde gebeurt in de slaapkamer.

Ingericht met de eenvoud van een tweepersoonsbed, een nachtkastje en een stoel, brengt het soberheid naar zijn maximale exponent. Markeer het uitstekende gebruik van een hoek, omgezet in een inloopkast met behulp van planken. Een andere prestatie die op grote schaal werd bereikt, was de locatie van de badkamer. Hoewel het fysiek in de kamer van de ouders is, zorgt het door de dubbele deur voor communicatie met de kinderkamer. Op deze manier kunnen zowel ouders als kinderen het zelfstandig gebruiken.

Adverteren - Blijf lezen hieronder Een kamer om vrienden te ontmoeten

De verzamelruimte was georganiseerd rond de schoorsteen, bedekt tot het plafond met hetzelfde hout van de vloer, inclusief het gat voor de reserve van brandhout. Open haard, van de firma Fugar. Hout van de vloer, van Eusebio Floors (€ 89,90 / m2). Sofa, te koop in Kibuc. Fauteuil in vlinderleer, in Cado.

Zithoek

De bank, een groot hoekmodel, bevond zich net onder een van de dakramen die na de renovatie werd geopend. Het binnenkomen van zenitlicht in de omgeving geeft een aangenaam gevoel van verbondenheid met de natuur. Hoekbank, van Kibuc. De salontafel is een pallet teruggewonnen door de eigenaar. Krukken, door Ikea. Kussens en tapijt, van Gra.

De eetkamer

De eenvoud van de meubels en accessoires die zijn gekozen voor de inrichting, zijn verantwoordelijk voor die speciale charme die het uitstraalt. In deze ruimte past alles; Scandinavisch meubilair gaat prachtig samen met antieke stukken en rustieke luchtaccessoires. Tafel, lamp en kandelaars, van Tierra Azul. Carpet van Gra. Stoelen, van Ikea. Kussens, van Kibuc.

Gecommuniceerde eetkamer en woonkamer

De keuken, met royale afmetingen, communiceert met de eetkamer door middel van een groot paspoort om de overdracht van maaltijden in het weekend te vergemakkelijken.

Een felrode kamer

Naast de opening werd voor het gedeelte dat overeenkomt met de eetkamer, een kleine bar gecreëerd met twee zitplaatsen voor informele maaltijden. Krukken, te koop in Ikea. De verlichting komt van Punto Luz.

Profiteer van de ruimtes

Het zolderkarakter van het huis maakte het mogelijk om gaten in zowel de muren als op de schuine plafonds te openen door tal van dakvensters te plaatsen. Deze renovatie in de structuur van het huis verhoogde het binnenkomen van natuurlijk licht en ventilatie in bijna alle ruimtes.

Een keuken met alles in zicht

Het gebleekte dennenhout en de met honing afgewerkte eik worden gecombineerd in een aangenaam contrast; Het uiteindelijke effect doet denken aan oud keukenmeubilair, een sensatie die wordt versterkt met hoge glazen deuren en koperen handgrepen. Kruk, te koop in Ikea.

Keuken op twee fronten

Twee fronten lopen en parallel voorzien de keuken van vloer tot plafond kasten. Hier prevaleren functionaliteit en magazijnruimte boven alles. Een raam op zolder zorgt voor al het nodige natuurlijke licht in deze ruimte. Keukenmeubels ontworpen door Cristina Carbonell. Alle apparaten zijn van Balay.

Een heel speciale kinderkamer

De kinderkamer krijgt dat leuke vleugje kinderen op basis van schilderijen in zeer heldere tinten en beddengoed met leuke prints. Bovendien werd de opslagcapaciteit vergroot met houten kratten onder de bedden. Dekbedovertrekken, te koop in Ikea.

Master slaapkamer

De interne structuur van de master bedroom is de meest ingenieuze van allemaal. Een halfhoge houten scheidingswand grenst aan het bed als een hoofdeinde en creëert een kleine kleedkamer aan de andere kant. Het resultaat is nieuwsgierig en erg handig. Dekbed en kussens, van PatchMon. Bedsprei met print, van Becara. Gestreept kussen, van Gra. Gladde kussen- en vloerlampen, van Tierra Azul. Haarpoef, van Ikea.

Persoonlijke verzorging

Het hebben van een complete badkamer en met alle nodige voordelen was essentieel voor de eigenaren. Dit werd gedaan met designbadkamers en luxe toiletten.

Sanitair

Sanitaros, van de firma Duravit. Bossini kranen, te koop in Tono Bagno. De gootsteen en de tegel komen uit de Via Cerámica.

VLAKTE EN IDEEËN

De waarde van het oude
Er was een tijd dat mode de stralen moest verbergen; Maar de huidige trend, die lokale architectuur en materialen respecteert, heeft de neiging deze bloot te leggen. Goed in zijn oorspronkelijke staat, zoals in de keuken van dit huis of gelakt, zoals in de slaapkamers en de woonkamer.