Informatie

Een zolder met loft-ziel

Een zolder met loft-ziel

Uit de hand van binnenhuisarchitect Jorge Varela, de jonge eigenaar hiervan Madrid penthouse Hij zag hoe het werd omgevormd tot een doorschijnende ruimte, veel praktischer en aangepast aan zijn levensstijl. Het project had twee uitgangspunten: elimineer onnodige partities en breng licht in elke hoek.

Om te profiteren van 80 m2 ze openden horizontale ramen op de muren en de ruimtes werden geïntegreerd door kleur en materialen. Na de hervorming werd de zolder verbouwd tot een open ruimte met woonkamer, eetkamer, keuken en kantoorruimte, met toegang tot het terras, een oase in de stad. Alleen de slaapkamer heeft een scheidingswand - die deze scheidt van de eetkamer - en de badkamer, volledig onafhankelijk.

Wat betreft de coatings, a donkere grond, hetzelfde door het hele huis, wat soberheid brengt, maar dat, in tegenstelling tot de witte kleur van de muren, een actuele toon zet. Rode tapijten vallen nog meer op op hout. Hier zijn ze gebruikt als hulpbron om de bodem te beschermen en elk van de omgevingen te definiëren. Zo behoudt iedereen een zekere onafhankelijkheid van de aangrenzende. Om het meeste uit de ruimte te halen, werd er ruimte gemaakt werkplanken zowel in het studiegebied als in de woonkamer, waardoor geen verzadigd meubilair werd geplaatst. Hanglampen waren ook achterwege, behalve in de eetkamer, omdat omdat de plafonds niet teveel hoogte hebben, ze overmatige warmte zouden geven. In plaats daarvan zijn ze geïnstalleerd minimalistische spots die direct aan het plafond of op geleiders hangen. De hoge ramen in de keuken en eetkamer compenseren die van horizontaal ontwerp. Bij het openen naar de woonkamer moest de inrichting van de slaapkamer worden geïntegreerd in de set, wat niet moeilijk was te bereiken vanwege de continuïteit van de voering en de plaatsing van een rode loper naast het bed. Un stap begrenst de kamer en verheft deze vanaf het vloerniveau. De inrichting krijgt een bepaald niveau van verfijning door de aanwezigheid van een gouden scherm aan de voorkant van het bed.

Varela wilde het gebruik van promoten terras, een juweel in de open lucht in de stad, en deed dit door zijn toegang rechtstreeks met de woonkamer te communiceren. Deze ruimte, geplaveid met teakhouten planken, herbergt een verzameling bomen, planten en bloemen, a landschapswerkzaamheden Het sluipt de badkamer in door de glazen schuifdeuren. De poging van de binnenhuisarchitect om de ruimtes volledig te integreren en het licht te vermenigvuldigen, leidde hem tot het projecteren van een hervorming geïnspireerd door loftgebouwen, hoewel met een eclectische decoratie, die zijn grootste troef speelt in het gebruik van kleur en de zoektocht naar comfortabele omgevingen voor dag tot dag.

Reclame - Blijf lezen onder woonkamer, eetkamer en keuken

De afwezigheid van partities maakt visuele communicatie mogelijk van de omgevingen, die in dezelfde ruimte zijn geïntegreerd. De eetkamer, de werkhoek en de keuken zijn in één oogopslag verenigd door de materialen en kleuren die in de inrichting zijn gebruikt, zoals de massief gebeitste eikenhouten vloer en de witte muren van het hele huis.

De woonkamer

De vleugjes kleur breken met de homogeniteit van de coatings en zorgen voor een informele aanraking van de omgevingen. De interieurontwerper Varela richtte zich op tapijten in intense tinten om gebieden af ​​te bakenen, een zeer praktische bron voor compartimentering zonder misbruik te maken van verticale scheidingselementen. Poef en tapijt, door Gastón en Daniela.

Werk hoek

Een perfecte verdeling is er een waarin geen enkel element hindert. Aan deze eis is in dit project voldaan, ondanks de afwezigheid van muren. De werktafel wordt ondersteund door een constructiezuil en werkplanken, identiek aan die welke het woongedeelte completeren.

De eetkamer, personeel

In hem hebben ze met succes zeer verschillende stijlen en afwerkingen gecombineerd: het plataanhout van de tafel, het staal van de stoelen, het nikkel van de lijstwerk van de spiegels en het lakmoespapier van de schermen. Twee lange en open kasten tonen het keukengerei.

Open keuken

De rode kleur markeert ook de ruimte voor de keuken, met meubels met panelen en extra lange stalen handgrepen. Het meubilair is verdeeld in een U-vorm in een van de tegenslagen van de plant, die grote ramen heeft tot aan het plafond. Roestvrijstalen apparaten, Smeg. Rond vloerkleed van Ikea.

Het terras, een buitenleven

Het is een van de attracties van dit huis, een rechthoekig terras dat toegankelijk is vanuit de woonkamer. De vloer is bedekt met teakhouten planken, hetzelfde materiaal waarop het meubilair is gemaakt. De plantengroei geeft naast frisheid op warme dagen privacy.

Slaapkamer in verschillende hoogtes

De slaapkamer is aan een uiteinde van het huis geplaatst - op een plaats die werd beschermd tegen de ogen van de ingang - maar behoudt de afwezigheid van scheidingswanden. Een opstap brengt hem omhoog van de rest van de vloer. De gordijnen komen van Gastón en Daniela.

De dromedaris decoratie

De donkere vloer, de rode loper en de witte muren vormen het verband tussen de eenheid en de decoratie, die in deze omgeving verfijnder wordt met een scherm geschilderd in bladgoud, dat dient als het hoofdeinde. Het bed is omlijst met totale bekendheid en met deze decoratieve oplossing, terwijl de rest van het meubilair zijn aandacht niet aftrekt met gezuiverde tafels en discrete wandlampen.

Een badkamer voor twee

In de badkamer huisvesten twee op maat gemaakte eiken meubelen de wastafels en rusten op twee halfhoge spiegelwanden die uitkomen in het badgedeelte.

Badkamer met uitzicht

De spiegel reflecteert het natuurlijke licht dat door het raam filtert, waardoor u toegang hebt tot het terras.

VLAKTE EN IDEEËN

Het is noodzakelijk om de hoogte van de muren en plafonds, een van de kenmerken van dit type constructie, te verbeteren met lichte kleuren en lampen die niet hangen.
Indicatieve prijzen