Behulpzaam

Een oud gerenoveerd huis met lofts

Een oud gerenoveerd huis met lofts

Gelegen in de De stad Navalcarnero in Madrid, dit oude huis -met een passage van vee op zijn rug- markeerde een voor en na in het leven van de eigenaren, een jong stel dat een huis met buitenruimte wilde, of het nu een patio, terras of tuin was, iets moeilijk te vinden in de stad. Aangemoedigd door de rust van de stad en de mogelijkheden van het huis, gaven ze opdracht tot het hervormingsproject bij de architectuur- en interieurontwerpstudio La Reina Obrera. Het team was geschokt om de indrukwekkende glazen voorkant van de zuidgevel te zien die leidde naar de oude veekruising. Dit zou zonder twijfel de felbegeerde tuin worden.

Het interieur van het huis -van 78 m2 en bijna vierkante vloer-, Het had plafonds van 5 meter, waardoor het mogelijk was om in te delen twee verdiepingen. Geniet van het licht en open ruimtes Het was het parool, dus het idee van loft kreeg vorm. Het lagere niveau herbergt nu de woonkamer, eetkamer en keuken, onderling verbonden. Gescheiden van deze open ruimte waren een kamer omgebouwd tot een bioscoop en de badkamer. Op de bovenste verdieping was de slaapkamer verdeeld, met kleedkamer en een studeerkamer, beide vrij van deuren. Het meubilair, functioneel en vooral hout, is een mengsel van ruwe stukken met een ander ontwerp, gerehabiliteerd of geërfd. De bijzondere behandeling van ruimte en licht, en de aanwezigheid van planten als een uitbreiding van de tuin, zijn het bewijs dat de wensen van de eigenaren zijn vervuld. Het huis van zijn dromen was eindelijk een realiteit.

Open ruimtes. De combinatie van de filosofie van een loft met een glazen voorkant die de intimiteit in het huis niet vermindert, werd hier bereikt door middel van scheidingswanden (in de keuken), roosters (lamasstructuur in de slaapkamer en in de kleedkamer), het tramex-rooster Het scheidt de twee niveaus en het meubeldesign. Dit alles maakt het mogelijk dat licht vrij door het hele huis kan circuleren en u kunt genieten van het uitzicht op de buitentuin. De Studio La Reina Obrera profiteerde van de hoogte van de plafonds om een ​​semi-plant te maken, die het oppervlak van het lagere niveau niet volledig bedekt, wat het loftgevoel versterkt. Van belang zijn ook de succesvolle ontwerpen van de studio, die het architecturale project perfect verenigen met dat van interieurontwerp.

Adverteren - Blijf lezen onder Sterren en kroon

Sterren, van Deco & Living. Kerstkrans en boom, Los Peñotes.

Woonkamer met uitzicht

Onder het dak van houten en stalen balken bevond zich de woonkamer, naast het grote raam dat uitkijkt op de
tuin. Het was ingericht met twee tegenover elkaar liggende banken, gescheiden door een lage tafel, die rust en sociale bijeenkomsten uitnodigen, banken en tapijt, door Ikea. Bank, van Haans LifeStyle. Rijstpapier ballonnen, van Habitat. Op de nesttafels, lamp van House & Garden.

Ruimtes die tot leven komen

Kleed de muren aan met unieke composities van litho's, oude foto's en ingelijste prints. Van degenen die op het eerste gezicht worden
in de schijnwerpers van alle ogen.

Open voor eetkamer

De woonkamer deelt de ruimte met de eetkamer en de keuken, op de achtergrond geïnstalleerd. Na een van de banken werd een hoek gebruikt om een ​​werkgebied te creëren.
Salontafel, nesttafels en krukken, van La Reina Obrera Studio. Op de banken, kussens van Gastón en Daniela en deken in mohair, van Zara Home. Venetiaan, van Ikea. Gordijnen, saffierdecoraties.

Zet in op het origineel

Geef uw woonkamer een persoonlijk tintje met meubels die niet aan de standaard voldoen, zoals deze salontafel die zo inspirerend is. Kaarsen, van Zara Home. Vaas, van Los Peñotes.

Mini kantoor

Tussen twee soortgelijke planken was er een eenvoudig werkgebied gevormd door een aangepaste houten tafel met ezels en een stoel. Een suggestief XL-blad werd aan de muur gehangen, ontworpen tafel en stoel gerestaureerd door de La Reina Obrera Studio. Oude schrijfmachine. Houten ster, uit Los Peñotes.

Een grote eetkamer

Naast de keuken, open naar de woonkamer, werd een grote houten tafel geplaatst. Omdat het zich op een grotere hoogte bevindt, werd er een netwerk van metalen profielen gecreëerd dat de bedrading van de daarboven opgehangen lampen verzamelt. Op de achtergrond de trap die naar de bovenverdieping leidt.
Mesa van Haans LifeStyle. Stoelen, van El Atelier de Argensola. Plafondlamp ontworpen door de La Reina Obrera Studio. Tafelloper gemaakt met de Linsmore Check-stof van Colefax & Fowler, in Gastón en Daniela. Grote vaas met takken, te koop bij Deco & Living.

Keuken met ontbijtbar

Huiseigenaren koken graag en ontvangen bezoek van vrienden; Daarom werden ze opgevoed in een open keuken, met ontbijtbar, waarmee ze in visueel contact konden staan ​​met hun gasten terwijl ze koken en genieten van het gesprek en de ontspannende uitzichten. Taburetes, door El Atelier de Argensola. Groene linnen servetten, van Deco & Living.

Natuurlijke composities

Laat je inspireren door de natuur om de eetkamertafel te kleden met takken en centra op basis van appels, hulst en noten die kleur brengen. Gerechten en dienblad, van Zara Home. Ornaments, door Los Peñotes

Mix van sensaties

In de keuken brengt wit netheid, grijs, elegantie, hout, warmte en vintage accessoires zetten de knipoogdeco. Snijplanken van marmer en hout, Los Peñotes. Op de bel, retro schaal van familie-erfenis.

Werkgebied

Geprojecteerd op houten balken en stalen rooster, bevindt de bovenste verdieping zich aan de andere kant van de slaapkamer, een multidisciplinaire ruimte die dient om te werken en te ontspannen. Chaise longue en werktafel, van Le Corbussier, te koop in Cassina. Dressoir en lamp ontworpen door La Reina Obrera. Foto, door Francisca Cejudo. Witte kerstboom uit Los Peñotes. Tapijt van Ikea.

In relaxmodus

Voltooi de werkhoek met elementen die u uitnodigen om te ontspannen, om te pauzeren wanneer dat nodig is. Een chaise longue waar te mediteren, een schilderij waarin kleuren die rust uitstralen, zoals het blauw van de zee, of een donzig tapijt overheersen.

Aansluitende slaapkamer

Op de bovenste verdieping bevinden zich de slaapkamer, de kleedkamer en de studeerkamer waar een van de leden van het paar werkt. Net als op het lagere niveau is alles open. Een paneel van verticale latten bevestigd aan het plafond scheidt de slaapkamer van de studio. Bovendien fungeert het als een origineel hoofdeinde en zift het natuurlijk licht. Hoofdbord-paneel ontworpen door Estudio La Reina Obrera en Diego Macarrón. Kussens, van Zara Home.

Speciale effecten

De behandeling van licht is een constante in het huis, niet alleen de natuurlijke die door het brede raam binnenkomt, maar ook de kunstmatige. De lampen richten hun halo's naar het hoofdeinde van lama's, wat een zeer decoratief effect van lichten en schaduwen genereert. Rode, comfortabele lamp en nachtkastje ontworpen door La Reina Obrera. Beddengoed en dienblad, van Zara Home. Vichy-kussens in zwart-wit en houten boom, van Deco & Living. Gordijnen, saffierdecoraties.

Heb een detail

Het is een goede gewoonte om een ​​dienblad met een glas water op het nachtkastje te laten staan. Of ook een uitstekende route om het ontbijt naar bed te brengen, tenminste op zondag.

Een bad van contrasten

Wit betegeld van vloer tot plafond, de badkamer heeft een horizontale spiegel die, wanneer een muur wordt bedekt, de ruimte vergroot. Het pure wit valt op op de bruine keramische vloer en het zwarte profiel van het scherm. Houten dienblad, van Muji. Plantenbakken en planten, van Ikea.

Een overdekte

Het bad heeft een gezeefdrukte glazen behuizing, die privacy in de douche bevordert. Het bestaat uit een vast vel en twee vouwen omlijst met zwarte profielen. Een platform en een houten bank vergemakkelijken het drogen en voorkomen ongelukken bij het verlaten van de badkamer. Scherm ontworpen door de La Reina Obrera Studio. Handdoeken en accessoires, van Zara Home.

Plattegrond begane grond

Plattegrond begane grond

Eerste verdieping plan

Eerste verdieping plan

Video: Tjing Tjing Wonen: Maaslands huis (September 2020).