Anderen

Een intuïtieve hervorming

Een intuïtieve hervorming


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De centrale ligging van dit huis, de unieke locatie op een klooster en de mogelijkheden moedigden de eigenaar aan om een ​​hervorming door te voeren, die werd toevertrouwd aan de decoratiestudio van Luisa Olazábal, die verantwoordelijk was voor de verbouwing ervan in een huis. Dit omvatte het opnieuw beginnen, onnodige scheidingswanden gooien en naar binnen draaien om de kamers naar de straat te richten en de toegangsgalerij in een binnenvlak te verlaten. Het resultaat is ambivalente ruimtes zoals zijn, met twee chatrooms die open staan ​​voor de eetkamer en een werkruimte daartussen.

De band van eenheid? Het licht stroomt door de openingen en het vaste keukenraam. Voor niets om de duidelijkheid te verminderen, werden de muren, het houtwerk en de deuren van originele kozijnen in dezelfde kleur geschilderd, in gebroken wit. Als contrapunt werd de vloer bedekt met een slijtvaste Amtico vinylvloer die de houtafwerking reproduceert en zorgt voor warmte. De eigenaar geeft toe dat ze van sterke contrasten houdt, dus koos ze ervoor om antiek meubilairgeschenk van vrienden en familie te combineren - als een knipoog in vintage-stijl - met huidige accessoires en intense kleuren. Met succes kijkt een methacrylaattafel naast een antiek bureau.

Een binnengang communiceert de gemeenschappelijke ruimtes: de keuken, de eetkamer en de aangrenzende woonkamer. Precies, de keuken profiteerde ten volle van een kleine ruimte, met een vast raam waardoor natuurlijk licht binnenkomt, en met wit gelamineerd meubilair. De lange stalen handgrepen en de aansluiting die de wand van de kookzone beschermt, in dezelfde afwerking, lijken op de keukens voor industrieel gebruik. Bij de hervorming werd het gevoel van de oorspronkelijke verdeling omgekeerd om de rustruimte - bestaande uit twee slaapkamers met hun respectieve badkamers - naast de ramen te plaatsen. De hoofdkamer heeft een geïntegreerde badkamer met douche, toilet en wastafel. Nogmaals in deze kamer zorgt de mix van stijlen en afwerkingen, die de algemene decoratie markeren, voor de gewenste balans en rust voor deze omgeving.
In de jeugdkamer, met royale afmetingen, werd een oplossing op maat geprojecteerd, die de amplitude niet verlaagde, ondanks het feit dat hij drie bedden had. Op een platform van ongeveer twee meter diep werden twee van de bedden parallel geplaatst en de derde, op een zolder, laat speelruimte over.

Adverteren - Blijf lezen onder Salon

Twee openingen zonder deuren laten de doorgang van licht toe dat door de woonkamerbalkons sijpelt van de verzamelruimte naar de eetkamer. De mix van stijlen die het huis definieert en een bohemien chique sluier print die zeer suggestief is voor de omgeving. Allemaal ontworpen om rustig te genieten. PLANO>

Eetkamer

De bank, in de Elizabethaanse stijl, geeft persoonlijkheid aan een ruimte waar de ronde tafel niet botst met de chromen lamp in de jaren 50, de rustieke stoel of de draaistoelen met fluwelen kussens. Eettafel model Dockstad, van Ikea. PLANO>

Boheemse hal

Wanneer in dezelfde omgeving traditionele stukken ruimte delen met anderen van het huidige ontwerp en de materialen worden geassocieerd zonder te botsen, is het resultaat verrijkend en zeer persoonlijk. Foto's door Brocar. Bank, kloppers. Fauteuils en dressoir, te koop in Ikea. PLANO>

Werkrekken

Het ingebouwde ontwerp van de gipsbibliotheek, door Luisa Olazábal, is symmetrisch maar zeer functioneel omdat het de opslag van de ruimte verbetert zonder de ruimte te verminderen. PLANO>

Open keuken

Om het natuurlijke licht van de woonkamer de keuken te laten bereiken, werd dit via een scheidingswand met een vast raam gecommuniceerd. Op deze manier wordt het werkblad overdag perfect verlicht. Om deze ruimte optimaal te benutten, zonder toegangsdeuren, is gekozen voor een U-vormige verdeling Plafondlamp, te koop in Ikea. PLANO>

Union eetkamer

De eetkamer bevindt zich in de ruimte die vroeger de hal van het huis was, die erg ruim was, dus na de hervorming kreeg het een meer praktische functie. Hoewel het is verbonden met de keuken en de aangrenzende kamer, behoudt het zijn onafhankelijkheid dankzij de scheidingswanden, die zijn gerespecteerd. Omdat het naast de ingang van het huis was, kon de inrichting de doorgang niet belemmeren, dus werden een ronde witte tafel en licht uitziende stoelen gekozen. PLANO>

Kinder slaapkamer

Met een aangepaste oplossing en gebruik makend van de hoogte van de daken van het huis, werd in deze kinderkamer voor drie personen een structuur geïnstalleerd met drie bedden: twee op een platform, op de vloer en de derde op een andere vaste basis tegen de muur Wit is de hoofdrolspeler, maar hij wordt aangemoedigd door een verlegen toon van kleur, aanwezig in het textiel dat de drie bedden aankleedt. PLANO>

Master slaapkamer

In één oogopslag ziet u de samensmelting van stijlen die de inrichting van deze kamer markeren, zoals in de rest van het huis. Om de helderheid niet te verminderen, zijn de ramen achterwege gelaten. De combinatie van natuurlijk hout en lakken in het meubilair en de aanraking van kleur in het textiel werden in perfecte verhoudingen gemengd om een ​​evenwichtig resultaat te bereiken. Vaas en dienblad, door Aldaba. PLANO>

Geïntegreerde wastafel

De wastafel in de slaapkamer herstelt de esthetiek van de oude dressoirs dankzij de antieke spiegel. Quilt van Antennae. Kussens, door Aldaba. PLANO>

Sculpturale vazen

Ze zijn niet langer eenvoudige dragers voor bloemen ... De nieuwe modellen worden stukjes verlangen en enkele, royale afmetingen, authentieke sculpturen. In deze slaapkamer, vaas van Aldaba. + SCULPTUUR Vazen>
PLANO>

Badkamer met twee wastafels

Het huis heeft nog een badkamer waarin een vliegend meubilair met twee wastafels werd geïnstalleerd. Allemaal met een onberispelijke esthetiek, in het wit. Aida wastafel, van Bellavista. Meubels gemaakt door de studio van Luisa Olazábal. Symboolkranen, van Vilafranca. PLANO>

HUIS PLAN

Een van de resultaten van de hervorming was om doorgangsgebieden, zoals de hal, te elimineren en om te zetten in functionele ruimtes. Opening van ruimtes door openingen zonder deuren en vaste vleugelramen die de omgevingen visueel communiceren en het licht verdelen.



Opmerkingen:

  1. Laurent

    Ik geloof dat je een fout maakt. Laten we dit bespreken.

  2. Mebei

    Erg informatief. Bedankt.

  3. Burchard

    Het is interessant. Prompt, waar voor mij om er meer over te leren?

  4. Naftalie

    Ik vind het niet leuk.

  5. Cooey

    Juist. Het is een goede gedachte. Ik steun je.



Schrijf een bericht