Behulpzaam

Een oude vloer die al zijn pracht herstelt

Een oude vloer die al zijn pracht herstelt



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Patricia Gallego

De binnenhuisarchitect Víctor Zorita Hij vond een echt juweel toen hij de volgorde van de eigenaren accepteerde. Het was een jong stel, liberale professionals die zochten een vloer in de centrum van Madrid, zowel om te leven als om hun werk te doen. Het gebouw was origineel uit 1912 en de structuur bevestigde de architectuurcriteria van die jaren. Als punten in het voordeel aangeboden hoge plafonds, balkons aan de straat en houten vloeren. In tegenstelling, een gecompartimenteerde verdeling, met binnenkamers die nauwelijks het licht bereikten. Het feit dat hij zich in een duidelijk slechte staat bevond, met meerdere eerdere werken - geen integraal en niet altijd succesvol - stelde hem in staat om helemaal opnieuw te beginnen.

De hervorming werd voorgesteld met twee doelstellingen: creëer open omgevingen en laat natuurlijk licht elke hoek bereiken. Om dit te doen, onderdrukte Víctor Zorita de vervangbare muren en herverdeelde de plant in bredere ruimtes. De woonkamer is bijvoorbeeld het resultaat van de samenvoeging van twee kleinere kamers. De annexatie ervan omvatte andere decoratieve oplossingen, zoals het omringen van de nieuwe ruimte met plafondlijsten en het verbergen ervan in LED-strips waarmee u kunt genieten van indirect verstelbare verlichting. Een essentieel onderdeel van de hervorming was ook de revalidatie van de originele elementen Zo kregen de balkons hun vroegere pracht terug: de binnenste fraileras - het equivalent van de luiken, aangebracht op de deuren - waren wit geverfd om de helderheid van het huis te verbeteren; de kristallen werden vervangen door isolerende glazen; en de buitenste ijzeren Majorcans waren blauw gelakt. De grond, van melisdennen, werd ook gerehabiliteerd, zelfs in de keuken, waar een specifieke vochtbehandeling werd toegepast. Alleen in de gang en de badkamer, waar het beschadigd was, werd het hout vervangen door een laminaat. Wat de muren betreft, besloot Victor Zorita ze wit te schilderen om de helderheid te verbeteren, met twee uitzonderingen: de badkamer en de voorkant van de open haard in de woonkamer, waar hij opvallende papieren met patronen gebruikte. Ten slotte heeft de interieurontwerper persoonlijk een groot deel van het meubilair, zoals de blauwe fluwelen bank, ontworpen in overeenstemming met de rol van de woonkamer of de eetkamer en kantoortafels, twee omgekeerde versies van dezelfde set materialen: glas en hout.

Adverteren - Blijf lezen onder Decoratieve bronnen

Vaas met smalle mond, van Ikea en lila, van Sandra Marcos. Gouden kreeft, van Zara Home.

Focuspunt

De open haard - oorspronkelijk van het huis - werd de hoofdrolspeler in de woonkamer door het wandpaneel waarop het rust met een opvallend papier te bedekken.
Het patroon in blauwe tinten contrasteert met het mondstuk, in wit marmer, en benadrukt de schoonheid van het ontwerp.

papier Veer fan, uit de collectie grens, van de firma Cole & Son. Fauteuil van Hanbel. Watchman, uit Westwing.

Dubbele bodem Patricia Gallego

Aan beide zijden van de schoorsteen heeft de muur twee tegenslagen die waren bedekt met spiegels van vloer tot plafond om de diepte van de kamer visueel te vergroten.

Aan de rechterkant ziet u de glazen behuizing die naar de keuken leidt.

Salontafel, door Borgia Conti. Kussens met een patroon, van Atanara; de gladde zijn gemaakt met Güell Lamadrid-stoffen. Op de open haard, grijze kandelaars van Sandra Marcos.

Vormen balanceren

Rechte lijnen in overvloed in de open haard, fauteuil en salontafel. De introductie van een cirkelvormig element, zoals de bijzettafel, verbreekt de overheersing van de stukken met hoeken en brengt de compositie in evenwicht.

je balconadas

De originele deuren werden behouden, maar hun functionaliteit werd verbeterd door de oude ramen te vervangen door een aangepast systeem met dubbele beglazing, dat het interieur isoleert van klimatologische variaties en lawaai.

Natuurlijke verlichting

Het kantoor is gescheiden van de woonkamer door een gipsbibliotheek. Bij gebrek aan een achterzijde kruist het licht dat door de balkons komt de ruimte tussen de planken en bereikt het werkgebied. De tafel, met massieve houten structuur en glazen blad, is visueel erg licht en laadt de ruimte niet op.

Tafel ontworpen door interieurontwerper Víctor Zorita. Hanbel's lamp. Briefpapier en dozen
van vilt in de boekhandel, van Ikea.

Plafondlamp

Drie elementen trekken de aandacht: de plafondlamp met sculpturaal ontwerp, de originele centra
van tafel en de foto aan de muur, geschilderd door de binnenhuisarchitect. Dankzij hen wordt de eetkamer een kleinschalige kunstgalerij.

Heb je de tafel opgemerkt? De gekleurd massief houten envelop lijkt te zweven dankzij de twee stukken gelaagd glas die hem ondersteunen.

Tafel ontworpen door Víctor Zorita. Lamp, licht en omgeving. Sculpturale centra, Shibbi.

Union link

Víctor Zorita koos de kleur blauw als rode draad tussen de eetkamer en de woonkamer. We zien het in de rol van de open haard, op de bank en in het schilderij dat de binnenhuisarchitect zelf schilderde.

kantoor

Het bevond zich bij de ingang, omdat de eigenaren het huis ook als hun werkplek gebruiken. Het originele ontwerp van de tafel geeft karakter aan het gebied. Achter, aan de muur, schilderij van Miguel Zorita.

Hulpauto

Het speelt een drievoudige rol: decoratief, als een stuk tussen de woonkamer en de eetkamer; van opslag, wanneer gebruikt als een bar kast; en praktisch, wanneer flessen, brood of fruit bij de hand blijven tijdens het eten of dineren. Model, door Borgia Conti.

Glazen behuizing

Een deel van de muur, die vóór de hervorming de woonkamer van de keuken scheidde, werd vervangen door een deur met twee halterplaten die profielen in zwart gelakt ijzer en glas combineren. Door de structuur kunnen beide omgevingen worden geïntegreerd of onafhankelijk zonder natuurlijk licht te verliezen.

In de keuken ontwierp Victor Zorita een tafel op het schiereiland die, naast een ontbijtbar en fastfood, een extra werkoppervlak biedt. Gerechten, kom en keukengerei, van Ikea.

Zwart en wit

Meubels, aanrecht, kap en zelfs gootsteen werden zwart gekozen om een ​​blok te creëren dat visueel op een enkel stuk leek. Het contrast met de witte muren voegt een vleugje elegantie toe.

Meubels, door Zelari de Nuzzi. Aanrecht, door Rak Ceramics. Sink, door Poalgi. Grifo, van Tres Taps. Proefbel

Leeg canvas

De slaapkamer was ingericht in deze kleur - inclusief kopspijkers - om een ​​serene sfeer te creëren die de slaap vergemakkelijkt. De rol valt op textiel, met rode penseelstreken en nertsen, die de omgeving verwarmen.

Kussens en plaids: prints met rode motieven, Atanara en effen, in nerts afwerking, door Sandra Marcos.

Gestempeld op glad

Het is een uitstekende combinatie wanneer kussens zijn gegroepeerd. Plaats de vlakte hieronder, met een formaat van 50 x 50 cm, en daarop de prints, rechthoekig en altijd kleiner.

Tropische omgeving

De badkamer was versierd met patroonpapier, lommerrijke bladeren. Daarboven lijkt de ronde spiegel op de zon van een hemels landschap. De deur is origineel, maar met veranderingen: waar voorheen kristallen werden geplaatst, werden houten panelen met lijstwerk geplaatst, die de plaat transformeren in een ondoorzichtig oppervlak om privacy te garanderen. Bovendien was het in wit geverfd en het metalen handvat werd gerehabiliteerd om de charmante lucht van vroeger te behouden.

papier duif, uit de collectie zuurstof, van de firma Khroma. Espejo, van Maisons du Monde. Gestreepte handdoeken, van Zara Home, accessoires zijn van H&M Home

Intieme sfeer

Elk detail was gepland om een ​​gezellige sfeer te bereiken waar u kunt ontspannen na een dag op het werk. Het transparante badscherm versterkt het ruimtegevoel. En de lamp, een hangend model van natuurlijke vezels aan de onderkant van de badkamer - voor het toilet - bereikt indirecte en intieme verlichting, ideaal om thuis te genieten van schoonheids- en wellnessrituelen. Plafondlamp, door Leroy Merlin.

Huisvestingsplan

Huisvestingsplan

PROJECT SLEUTELS

- De oude muren die het huis in meerdere smalle compartimenten verdeelden, werden verwijderd om een ​​doorschijnende verdeling te bereiken, die een gevoel van open en lege ruimtes overbracht.

- Het zoeken naar natuurlijk licht was een essentiële doelstelling van de hervorming. Víctor Zorita heroriënteerde de verdeling van de vloer naar de balkons die door de hele gevel lopen, en bedacht systemen die de doorgang van licht zouden vergemakkelijken, zoals de keukenbehuizing of de bibliotheek zonder de rug van het kantoor.