Tips

Een stedelijke schat: een zolder in het stadscentrum

Een stedelijke schat: een zolder in het stadscentrum

Wanneer een verborgen schat tijd nodig heeft om aan het licht te komen, is de ontdekking ervan nog meer de moeite waard. Dat is wat er hierin gebeurde penthouse. In principe lag de grote waarde ervan op de locatie, midden in het centrum van Madrid. Maar toen de architectuurstudio Espacio Acorde de leiding had over de hervorming, volgden de verrassingen. de terras Het origineel was twintig jaar geleden afgedekt, zodat de eraan verbonden ruimtes trieste ruimtes werden, zonder natuurlijk licht of ventilatie. Op het moment dat de muren en het dak van het terras werden gesloopt, onthulde het huis zijn enorme decoratieve potentieel. De kamers, voorheen donker en verstikkend, werden een open ruimte bestaat uit de woonkamer, eetkamer en keuken. Nu circuleert het licht vrij door elk van deze omgevingen, en de mogelijkheid om het te openen windows om de toevoer van frisse lucht te vergemakkelijken, maakt het hen levend.

De architecten Santiago Arranz en Miguel de la Rocha besloten om in deze open ruimte hetzelfde gatenritme te reproduceren dat de gevel had. Ze gebruikten het zelfs baksteen gezien binnen, een knipoog naar het materiaal dat gewoonlijk naar de straat werd gebruikt, en ze bleven dezelfde openingen houden die het gebouw had, maar met glazen deuren van waaruit u toegang hebt tot het terras. Om energie-efficiëntie te garanderen in een ruimte die zo open is voor de buitenkant, werden gelakte aluminium deuren en Venetiaanse lamellen met verstelbare lamellen gebruikt, die in gesloten toestand een optimale afdichting behouden.

Een andere aangename verrassing die het huis verborg werd ontdekt door het verlaagde plafond te verwijderen. Achter hem, een indrukwekkend netwerk van houten balken die, naast de esthetiek, de hoogte van de plafonds aanzienlijk verhoogde. De staat van verlatenheid waaraan het verstrijken van de tijd hen had onderworpen, dwong hen om de balken te behandelen en ze in bepaalde gebieden te versterken om structurele veiligheid te garanderen, maar het werk was ongetwijfeld de moeite waard.

De keuze voor nieuwe materialen was een van de grote resultaten van de hervorming. De zolderhouders wilden een huis van industriële stijl, en de Chord Space-studie zocht naar degenen die een lucht fabriek, maar zonder grote uitbetalingen.

KEUKENMATERIALEN

De vloer en de basis van de ontbijtbar waren gemaakt van Viroc, een materiaal gemaakt van hout en cement dat meestal buiten wordt gebruikt. In dit geval werd het echter gebruikt om de industriële lucht van het huis te stimuleren, volgens de loftdistributie.

Leisteen werd geïnstalleerd op het kookfront. De zwarte afwerking - in harmonie met die van het aanrecht - benadrukt onberispelijke meubels en begrenst visueel de keukenruimte. Bovendien harmonieert het bord goed met de apparaten en het stopcontact, allemaal gemaakt van roestvrij staal.

Adverteren - Blijf lezen onder Hersteld terras

Toen de eigenaren het huis verwierven, was het terras al jaren overdekt. De hervorming liet toe het opnieuw te redden en zijn oorspronkelijke functie als een aangename buitenruimte terug te geven.

De bootbed, tafel en stoelen werden gekocht op de antieke markt van DecorAcción.
De kussens en vezelmanden die potten verbergen zijn van Primark.

Bicolor-manden

Ze zijn een uitbreiding van de trend geïmporteerd uit de Noordse landen, die de poten van stoelen en tafels in een andere kleur schildert, als sokken. hier,
De turquoise basis verbetert de designlijnen.

Rustieke houten tafel

Op het terras was de eetkamer versierd met een rustieke houten tafel geschilderd in turquoise met verouderde afwerking, en metalen stoelen van industriële lucht. Naast de muur huisvesten vierkante terracotta plantenbakken decoratieve planten.
Serviesgoed, individuele vezels en vazen, van Los Peñotes. De turquoise sjaal is van Zara Home.

Gedessineerd papier met tropische vegetatie

Zodra je binnenkomt, verras het papier met tropische vegetatie dat zelfs de toegangsdeur bedekt. Het gebladerte converteert een kleine hal - waarvan de enige functie de doorgang naar de rest van het huis is - in een karakteringang.

De spiegel met gouden lijst roept de zon op en de fauteuil nodigt u uit om te zitten en te genieten van een suggestieve sfeer.

Papier en spiegel, door Marantikk. Fauteuil, van Galleries 49. Op kussens, van Primark. De vezelmand is van Maisons du Monde.

Houten mobiele panelen

De architectuurstudio Espacio Acorde ontwierp een constructie-element met mobiele houten panelen om de dag- en nachtgebieden te scheiden.

De platen verbergen of kijken weg van het werkblad wanneer ze schuiven. Bank en tafel, door Maisons du Monde. Daarboven, vazen ​​en oranje manden, van Guáimaro. Cactussen en metalen bekers zijn van Primark. In de boekwinkel, details, van Guáimaro en Primark.

Twee banken

Twee banken, tegenover elkaar. Dit type distributie is ideaal in gedeelde ruimtes, omdat stoelen visueel worden afgebakend
een omgeving Kijk hier gewoon even om te begrijpen dat het zitgedeelte is gevormd
voor de banken en meubels die ertussen staan.

Balkenplafonds

Verbeter de schoonheid met elementen die elkaar op verschillende hoogtes houden. Zoals deze lamp, gemaakt door de eigenaar met koperen lampbollen en decoratieve gloeidraden.

Geconfronteerd met banken

De woonkamer was ingericht met twee tegenover elkaar liggende banken en een lichtblauwe tafel. Het gebied werd verdeeld naast de open haard voor bio-ethanol die in de muur was geïnstalleerd.

Onderaan de afbeelding ziet u hoe het paneel, wanneer u naar rechts schuift, de doorgang naar de slaapkamers toestaat.

Op de chimena, aromatische kaarsen, door Guáimaro. Tapijt van Los Peñotes.

Woonkamer en keuken

Woongedeelte en keuken delen dezelfde ruimte. Zonder scheidingswanden die ze compartimenteren, wordt een groter gevoel van diepte en breedte bereikt.

Kussens gemaakt van Gastón en Daniela stoffen: ze zijn het Albuquerque-model, met groene strepen; Plantage, van bloemen; Nairobi, met geometrische en Masai-motieven, gestreept. Het vezelkussen is van Primark.

De schoorsteen

Het is een bio-ethanolmodel dat geen afval genereert en daarom vereist de installatie geen rookafgifte. Perfect voor stedelijke huizen, het werkt met verstelbare branders en stoot waterdamp uit.

Ontbijt bar

De keuken was gescheiden van de woonkamer door een ontbijtbar. De hoogte, vergelijkbaar met die van de balken, vergemakkelijkt een speelser gebruik van dit gebied.

De krukken, in koperen afwerking, passen bij
het hoekeinde van de balk en met de hoeken die het aanrecht versterken.

Omgeving ontworpen door de Mariluz Kitchens Studio. Krukken, door Leroy Merlin. Accessoires en gebruiksvoorwerpen, van A Loja do Gato Preto.

Keuken en bank

Zodat er geen twijfel bestond over de ruimte die bij de keuken hoort en die overeenkomt met de ontbijtbar, werd deze laatste ontworpen op een hogere hoogte dan de werk- en kookruimtes.

Bovendien was de enveloppe gemaakt van hout en verdeeld in de vorm van L; Het korte uiteinde, met een bodem groter dan de rest van de bar, zorgt voor een extra werkoppervlak zowel in de keuken als aan de bar, wanneer u cocktails of een snack voor de gasten wilt bereiden.

Ramen in de eetkamer

De architecten Santiago Arranz en Miguel de la Rocha installeerden de eetkamer in het minder ruime gedeelte van de zolder. Hoewel geen deur het scheidt van de woonkamer of keuken, krijgt de sfeer privacy onder het schuine dak. De drie ramen, een dak en twee open
naar het terras baden ze het in natuurlijk licht en overspoelen het met vreugde.

Tafelloper

Het wordt meestal gebruikt om het tafelkleed te vervangen tijdens een maaltijd of diner. Maar het kan ook een decoratieve functie spelen als je het in het midden van de tafel houdt, als de basis van een stilleven gevormd door kandelaars, vazen ​​...

Geïntegreerd hoofdeinde

In de grote slaapkamer leunde het bed tegen de muur, onder een nis die dienst doet als een hoofdeinde en nachtkastje. Gemaakt ter plaatse, werd het gecoat met een mineraal geladen verf die na verloop van tijd oxideert en de afwerking van cortenstaal simuleert.

Links van hem verbergt een deur in de muur een kast die gebruik maakt van de opslagruimte.
Dekbedovertrek, vezeltapijt en manden, Zara Home. Manta's, door Los Peñotes en Zara Home. Kussens: gestreept, Guáimaro en geometrisch, Los Peñotes. Koperen lamp, van Primark. De accessoires op de plank zijn gekocht bij
Naar Loja do Gato Preto en Zara Home.

badkamer

De badkamer geïntegreerd in de slaapkamer van de eigenaar was bedekt met microcement. De wastafelkast is ontworpen in hetzelfde materiaal, met houten laden die een vleugje warmte toevoegen aan de omgeving.

Accessoires, van A Loja do Gato Preto. De handdoeken zijn van Ikea en A Loja do Gato Preto.

microcemento

Waterdicht en resistent, dit materiaal wordt geïnstalleerd zonder verbindingen. Het combineert goed met wastafels, kranen en accessoires met pure lijnen. Als uw uiterlijk enigszins grof lijkt, kleur het dan in met kunstmatige of natuurlijke bloemen.

Huisvestingsplan

Huisvestingsplan.

Video: Dag van het DKO- Conservatorium Mechelen (Juli- 2020).